Unils lager i Våler kan få doblet kapasitet til én million paller.

Vil utvide Unil-lageret i Våler

Norgesgruppen planlegger å investere 300 millioner kroner for å doble kapasiteten ved Unils lager i Våler.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jarle Erlandsen Hagen er supply chain manager hos Unil i Våler, og kan få dobbelt så mange palleplasser å jobbe med om et par år.

Unil er eid av Norgesgruppen og har ansvar for import, innkjøp og utvikling av Norgesgruppens egne merker, som blant annet First Price, Eldorado, Fiskemannen og Jacobs Utvalgte. Disse produktene blir stadig mer populære, og det fører til at det må investeres i Unils lager i Våler.

– Vi har en årlig volumvekst på 7–8 prosent, sier supply chain manager hos Unil i Våler, Jarle Erlandsen Hagen til Moss Avis.

Planene som foreligger nå er en investering på 300 millioner kroner for å utvide dagens 22.000 m² store lager med 10-15.000 m², noe som vil doble kapasiteten til lageret til én million paller. Planene må få godkjennelse i styret før de iverksettes.

Dersom godkjenningen skjer raskt kan byggingen begynne i høst med offisiell åpning 1. januar 2023. Kostnaden er beregnet til rundt 300 millioner kroner.

Rundt halvparten av varene som kommer til Unils lager i Våler, kommer via Moss Havn. Målet er å øke transportandelen på gods og bane.

– Ambisjonen vår er at vi skal være det mest bærekraftige lageret i Norge. Vi har også en ambisjon om å være Europas mest effektive og bærekraftige lager. Det er mulig å oppnå ved blant annet bruk av solceller vi har montert på taket og på veggene på anlegget her. Denne satsingen kan vi nå forsterke fordi vi nå får mer takflate, sier Jarle Erlandsen Hagen til Moss Avis.

Powered by Labrador CMS