Han er Scanias nye toppsjef

Styret i Scania har utnevnt ny president og administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Henriksson tar over som ny toppsjef i Scania fra 1. januar 2016, med tittelen President og CEO, og etterfølger dermed Per Hallberg. Fra samme dato blir Henriksson styremedlem Volkwagen Truck & Bus Management Board

- Henrik Henriksson er en dyktig og erfaren person, med stor entreprenørkraft og visjonært lederskap. Han er den rette til å lede og utvikle selskapet på lang sikt, sier styreforman i Scania Andreas Renschler.

Henrik Henriksson er født i 1970, har vært medlem i Scanias styre siden 2012 og har i dag tittelen Executive Vice President and head of Sales and Marketing. Han kom til Scania i 1997 som trainee og har side da hatt en rekke stilinger i selskapets markedsavdeling.

- Jeg ser frem til oppgaven med å kontinuerlig utvikle Scania i samsvar med målene og strategiene som er lagt av selskapets ledelse og styre, sier Henriksson selv.

- Vi vil fortsette å utvide produktutvalget og servicen som hjelper på kundenes profitt, i tillegg til arbeidet vårt med å være markedsleder i bærekraftig transport, fortsetter den kommende toppsjefen.

Per Hallberg kommer til å trekke seg fra sine operative stillinger i løpet av 2016. Han har vært i Scania siden 1977.

- Jeg ønsker å takke Per Hallberg for at han tok over CEO-stillingen på kort varsel i april i rå, for å holde Scania på et høyt nivå og for å holde de ansatte motiverte gjennom en tid med forandring, sier Andreas Renschler.