Nye Volvo FE med lavt førerhus

Volvo Trucks utvider sitt modellprogram med en ny versjon av nye Volvo FE i Euro 6-utførelse, med lavt førerhus.

Publisert Sist oppdatert

Volvo FE LEC (Low Entry Cab) er spesialdesignet for renovasjonsvirksomhet og bydistribusjon. Førerhuset har lavt innsteg, flatt gulv, godt utsyn og plass til fire personer.

- Det er kontinuerlig økning i etterspørselen etter kjøretøy for renovasjon og smarte løsninger for bydistribusjon. Med den nye Volvo FE LEC møter vi våre kunders behov enda bedre enn tidligere. For eksempel er vi den eneste produsenten som kan tilby en renovasjonsbil med lavt innsteg og automatisert manuell girkasse som et alternativ til automatgir. Volvo I-Shift gjør kjøringen mer drivstoffeffektiv og dens lave vekt tillater ytterligere nyttelast, sier Pernille Sustovic, segmentansvarlig for distribusjon i Volvo Trucks.

Gjennomgangsførerhus med lavt innsteg

Nye Volvo FE LEC er basert på den siste versjonen av Volvo Trucks’ mellomtunge modell Volvo FE. Chassis, drivlinje, design og instrumenter er mer eller mindre identiske.

Volvo FE LEC skiller seg ut med det lave gjennomgangsførerhuset. Innstegshøyden er 53 cm, og med knelingsfunksjonen aktivert, kan innstegshøyden senkes med ytterligere 90 cm. Dørene kan åpnes 90 grader og gulvet er helt flatt. Førerhuset kan tilpasses med opp til tre passasjerseter. Førersetet er plassert lengre frem for å sikre best mulig utsyn forover og ut til sidene av kjøretøyet. I tillegg har førerhuset store speil, inkludert nærsiktspeil. Ekstra sidevinduer bak B-stolpene er tilgjengelig som tilvalg.

Praktiske detaljer

- Volvo FE LEC er laget for å gjøre daglige operasjoner enklere for sjåføren og mannskapet. Derfor har vi lagt stor vekt på de praktiske detaljene, sier Lars Franck, produktansvarlig for spesialkjøretøy i Volvo Trucks.

For eksempel vil knelingsfunksjonen aktiveres med en gang parkeringsbremsen er på, for å kunne komme seg enda raskere inn og ut av førerhuset. Knelingsfunksjonen kan også slås av og på med en knapp på instrumentpanelet. Ved siden av førersetet er det uttak for luftrykkspistol, som kan brukes til å blåse bort støv og skitt. Det er også mulighet å montere et 24 V uttak bak førersetet, til for eksempel en kjøleboks. I tillegg er det mulig å montere ryggekamera og et display for å se lastevekten, via en adapter på instrumentpanelet.

Powered by Labrador CMS