VW Crafter 4Motion på plass i Norge

 Vi har kjørt varebilen som takler ekstreme utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagen Crafter med 4Motion er et 4x4-offroadkjøretøy som er konstruert for mer ekstreme påkjenninger enn de fleste andre 4x4-kjøretøy i denne klassen. Bilens allhjulsdrift er utviklet av den Østerrikske produsenten Achleitner. Firmaet har lang erfaring med denne typen konverteringer og utvikling av spesialkjøretøy til Forsvaret etc.

Crafter 4x4 bygges alltid med utgangspunkt i den største motoren på 163 HK/400 Nm og er utstyrt med en 6-trinns manuell girkasse.  4-hjulsdriftsystemet er permanent, med en låsbar senterdifferensial. Bilen har reduksjonsgir  (2,5:1) og er hevet 100 millimeter slik at den får en bakkeklaring på fra ca. 240 mm. Bilen har også differensialsperre på både for- og bakaksel som kan låses.

I tillegg til at bilen er hevet 100 mm har Achleitner utstyrt den med en ny forstilling som har forsterkede komponenter sammenlignet med den bakhjuldrevne utgaven. Fjæring og støtdempere er også forsterket. Bilen har en vadedybde på 600 mm og takler 43° sidehelning og 45° stigningsvinkel.

Bilen kan leveres i bortimot alle chassis- og kassevarianter. For aller best fremkommelighet er det den korteste akselavstanden som er å foretrekke, men også den lengste akselavstanden og 5-tonns totalvekt kan leveres.