Tine kjøper Scania for 100 millioner

Tine SA skrev før jul under en ny rammeavtale med Norsk Scania AS om levering av nye lastebiler. Over 100 millioner kroner skal Tine bruke på å fornye bilparken sin. De første bilene vil bli levert nå i april.

Publisert Sist oppdatert

Tine vil gjøre et miljøløft når de bytter ut deler av den gamle bilparken. Bilene skal brukes til distribusjon av ferdigvarer.  Noen av bilene skal også gå mellom Tine sine egne anlegg, mens brorparten skal gå ut til butikker og sluttbrukere.

Motorstørrelsene vil variere fra 280 hestekrefter til 490 hestekrefter, og det er både skapbiler med korte og lange påbygg, trekkbiler og containerbiler. Avtalen omfatter både biler på diesel, biodiesel og biogass.

- Vi ønsker en kombinasjon av biler som går på ulike former for klimavennlig drivstoff, enten det er biogass, biodiesel eller andre løsninger. Bilene vil først og fremst gå i de store byene der tilgangen på biodrivstoff er noe mindre begrenset, sier Aniela Njøs, konserndirektør i Tine Logistikk i en pressemelding fra Norsk Scania.

- Jeg ser dette som en meget god bekreftelse på at våre distribusjonsbiler virkelig er konkurransedyktige og lever opp til kundens forventninger, sier salgsdirektør last, Roy Dalen og tilføyer at alle bilene vil ha Scanias mest omfattende serviceavtale, “gull”.

Alle lastebilene som omfattes av avtalen skal leveres i 2015.