Røros-konferansen har vært arrangert i rundt 50 år, og gjør comeback nå i februar.
Røros-konferansen har vært arrangert i rundt 50 år, og gjør comeback nå i februar.

Klart for Røros-comeback

Logistikkforeningens Røros-konferanse er tilbake etter tre år. Men kanskje er det siste mulighet.

Publisert Sist oppdatert

Noe av det siste som skjedde før covid kom og forandret våre liv, var at Logistikkforeningen Trøndelag arrangerte sin tradisjonelle Røros-konferanse i februar 2020. Side da har den vært prøvd arrangert hvert år, men pandemien har hele tiden gjort det vrient.

Før nå. 10.–12. februar samles Logistikk-Trøndelag og andre interesserte seg igjen på Røros-hotell. Styreleder i foreningen, Trine Lossius Brendryen, glede seg som en unge til comebacket.

Styreleder Trine Lossius Brendryen i Logistikkforeningen gleder seg til å ønske velkommen tilbake til Røros.
Styreleder Trine Lossius Brendryen i Logistikkforeningen gleder seg til å ønske velkommen tilbake til Røros.

– Jeg føler medlemmene fortjener dette nå, sier hun.

Se hele programmet og meld deg på, på logistikkforeningen.no.

Selve formen på konferansen vil rutinerte konferansedeltakere kjenne igjen.

– Du vil kjenne igjen rammen og stedet, men med et litt annet oppsett. Vi har ikke parallelle sesjoner, men velger å holde det samlet. Vi vil også ha et sosialt arrangement på fredagskvelden, med pubquiz med Finn Bjelke. Det håper vi vil bidra til litt mingling og skape litt ekstra kjennskap på tvers av firmaene som er der, sier Brendryen.

Faglig tyngde

Det faglige er likevel bærebjelken på konferansen, og styret har satt sammen et program som bør interessere de fleste logistikere, også de som ikke er trøndere.

Vi nevner næringspolitisk direktør hos NHO LT, Ole Andreas Hagen, som skal fortelle om hvorfor dagens ungdom ikke velger å bli sjåfører, Postens innovasjonsdirektør Aleksander Haneng, som skal foredra om fremtidens logistikkstrømmer i en sirkulær verden og Kai Just Olsen fra Asko Maritime, som skal fortelle om Askos grønne omstillingsreise til sjøs.

Konferansen inneholder 3 sesjoner, hvor vi tar opp disse temaene:

  • Krise, innovasjon og utvikling
  • Fremtidens energikilder – energieffektiv transport
  • Hvem frakter varene i fremtiden?

Selv gleder Brendryen seg til en foredragsholder som har vært på Røros før, nemlig John Helge Inderdal. Han er daglig leder i Blåfjell AS, som driver landbasert produksjon av røye. Sist han holdt foredrag på konferanse, drev han Lierne Lefsebakeri, og foredrag heter da også fra lefse til landbasert produksjon av røye.

Det vil også være fokus på energi, både biogass og elektrisitet og også foredrag både med fokus på sjøtransport og jernbane.

Det hele avsluttes naturligvis med festmiddag lørdag kveld, der Klaus Sonsdag er toastmaster og underholder sammen med Åsmund Flaten.

Se hele programmet og meld deg på, på logistikkforeningen.no.

Vil evaluere

Selv om årets konferanse følger nesten 50 år med tradisjoner, er ikke Brendryen nødvendigvis sikker på om fremtidige arrangementer vil bli lagt til en helg på Røros.

– Så er vi spent på om det er dette vi skal gjøre i fremtiden. Nå har vi prøvd å få det til i tre år, så det er godt å få gjort det. Så må vi finne ut om Røros er stedet, er tredagers seminar noe firmaene ønsker. Setter folk av tid. Tar folk seg råd? Etter konferansen må vi ta et standpunkt om hvordan dette skal være i fremtiden, gjerne med innspill fra og i samarbeid med medlemmene våre, sier Brendryen.

Powered by Labrador CMS