Silje Martinsen Talbakk er årets unge talent.

Silje er årets unge talent

Den femte tildeling av NHO LTs pris Unge talenter gikk til Ocean Import Manager i Schenker, Silje Martinsen Talbakk.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun mottok prisen under festmiddagen Transport & Logistikk 2019, og hvor det ble presisert at kandidaten bidrar til et godt arbeidsmiljø ved å være inkluderende og positiv.

Martinsen Talbakk ble fast ansatt etter kun 6 måneder som vikar i Schenker. Selskapet fremhever hennes sterke motivasjon og store vilje til å lære, samt hennes bidrag til et godt arbeidsmiljø ved å være inkluderende og positiv.

Videre presiseres hennes evne til alltid å få det beste ut av enhver situasjon.

Martinsen Talbakk får gode tilbakemeldinger, både fra selskapet internt og fra kunder eksternt.

Hun er tro mot selskapets verdier, og ser helheten både fra kundens og selskapets perspektiv. Kandidaten har på kort tid gått fra stillingen som importmedarbeider til Import Manager, heter det blant annet i begrunnelsen for tildelingen av NHO LTs pris Unge talenter.

- Kan du fortelle kort om din bakgrunn?

- Jeg har gjennomført 3-årig Studiespesialiserende. Etter at jeg var ferdig der har jeg hatt arbeidserfaring fra forskjellige typer bransjer, men ingen har vært relatert til transport og logistikk. Etter at jeg startet i denne bransjen har jeg også gått Speditørskolen i regi av NHO LT.

- Hva motiverer deg i hverdagen?

- Gode kollegaer og et fantastisk team er med på å gjøre arbeidsdagene mine bra. Minst like viktig er fornøyde kunder samt varierte og utfordrende arbeidsoppgaver. Setter også veldig stor pris på at ingen dag er lik – noe som er ganske kult!

- Var det tilfeldig at du søkte jobb i logistikkbransjen, eller var det et bevisst valg?

- Det var veldig tilfeldig. Det var faktisk en venninne som visste om et vikariat hos Schenker, og anbefalte meg å søke. Det gikk fra et telefonmøte onsdag kveld, intervju påfølgende dag og oppstart allerede etter helgen.

- Har du noen tanker og tips til hvordan bedrifter og ledere kan få fram nye talenter?

- Jeg tror det er bra at alle jobber i team. Det er også viktig å huske på at alle brikker er like relevante. En synlig og tilstedeværende ledelse som bidrar til at de ansatte vokser, både faglig og som person, er også avgjørende.

- Hva gjør du om 5 år?

- Jeg syns denne bransjen har alt, og tror neppe man noen gang blir helt utlært. Fagfeltet er så utrolig spennende, slik at jeg om 5 år garantert fortsatt jobber innenfor transport og logistikk.

Powered by Labrador CMS