Bygger ny Posten-terminal

Posten Norge skal bygge en ny terminal for pakker, gods og post i Bjerkvik.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terminalen vil ligge 18 kilometer nord for Narvik. Posten investerer om lag 140 millioner kroner i den nye terminalen, som er planlagt å stå ferdig i 2017. I overkant av 100 medarbeidere vil være tilknyttet den nye terminalen, som blir på vel 5000 kvadratmeter.

- Byggingen av terminalen i Bjerkvik er en del av konsernets strategi om å samlokalisere vår virksomhet. Når vi samler all terminalvirksomheten for Midtre Hålogaland i Bjerkvik, gir det kundene et bedre tilbud og styrker Posten og Brings konkurransekraft i området. Vi oppnår stordriftsfordeler, samtidig som trafikk- og miljøbelastningen blir mindre, sier distriktssjef Karl-Henrik Karlsen i Posten Norge.

Når terminalen står ferdig, samler Posten all sin pakke- og godsvirksomhet og godsterminalene i Leknes, Sortland, Harstad og Narvik legges til Bjerkvik. Det vil fortsatt være distribusjonsenheter for pakker og gods i Svolvær, Sortland, Harstad og Andslimoen. Når Hålogalandsbrua står ferdig, vil avstanden mellom Narvik og Bjerkvik bli redusert til 18 kilometer. 

Posten opprettholder dagens virksomhet på flyplassen i Evenes også når den nye terminalen står ferdig.

Powered by Labrador CMS