En 47-åring og en 49-åring er tiltalt etter at  Fortuna Truckservice AS og Norsk Truckutleie AS gikk konkurs.
En 47-åring og en 49-åring er tiltalt etter at Fortuna Truckservice AS og Norsk Truckutleie AS gikk konkurs.

Tiltalt for grovt bedrageri etter truck-konkurs

To ledere i to truck-utleieselskaper i Nittedal tiltalt for grovt bedrageri mot flere leasingselskaper og grov økonomisk utroskap.

Publisert

Det skriver Økokrim i en pressemelding.

De to tiltalte hadde ledende roller i utleieselskapene Fortuna Truckservice AS og Norsk Truckutleie AS.

– Kjernen i saken er at vi mener at de tiltalte har misbrukt det at det ikke finnes et register over denne typen eiendeler. Og det har muliggjort at man kunne få finansiert samme gjenstand flere ganger, eller få finansiert en gjenstand som ikke engang eksisterer, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim til E24.

Ifølge tiltalen har en 49 år gammel mann solgt 43 trucker som selger ikke eide til flere leasingselskaper. Handlingen medførte tap eller fare for tap for leasingselskapene tilsvarende kjøpesummen, til sammen inntil 21,7 millioner kroner.

En 47 år gammel mann er tiltalt for å ha solgt 30 trucker selger ikke eide til flere leasingselskaper. Handlingen medførte tap eller fare for tap for leasingselskapene tilsvarende kjøpesummen, til sammen inntil vel 12,1 millioner kroner.

Bedrageriene skal ha funnet sted mellom 2012 og 2017. Blant de som har tapt penger er SG Finans, Ikano Bank og Nordea Finans, ifølge tiltalen.

49-åringen og 47-åringen er også tiltalt for å ha begått grov økonomisk utroskap ved å utsette selskaper de har hatt ledende verv i for tap, eller fare for tap for henholdsvis vel 19 millioner kroner og vel 10,8 millioner kroner. Begge er i tillegg tiltalt for å urettmessig ha disponert over et formuesgode og dermed utsatt panthaver for tap på vel 1,1 millioner kroner etter salg av 15 trucker.

Forholdene de to er tiltalt for ble oppdaget da Fortuna Truckservice og Norsk Truckutleie gikk konkurs i 2018. Leasingselskapene fikk da mistanke om at det manglet en rekke trucker de hadde finansiert gjennom leasing.

Saken er ennå ikke berammet for Nedre Romerike tingrett.