Jon Georg Dale (Frp) er Norges yngste samferdselsminister gjennom tidene.

Næringens nye minister spiller på lag

Den nye ministeren er fremoverlent og vil spille på lag for en mer konkurransedyktig transport- og logistikknæring.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jon Georg Dale (Frp) ble i Statsråd fredag utnevnt som landets yngste samferdselsminister etter Ketil Solvik-Olsen.

- Dette lover godt for norsk transport- og logistikkbransje, og for samferdsel generelt, sier bransjefolk vi har snakket med.

Møter bransjen

Det er bare uker til den 34-årige «ministeren» står ansikt til ansikt med næringen på landets viktigste transport- og logistikkonferanse, Transport & Logistikk på Gardermoen 22.-23. oktober.

Dale har for lengst bemerket seg som en meget transport-pro politiker.

På Gardermoen-konferansen i 2013 som nyutnevnt statssekretær i Samferdselsdepartementet og Ketil Solvik-Olsen høyre hånd, understreket han betydningen av å samle transporten i samme departement, og for derved å utnytte fordelene med å se vei og sjø i en større sammenheng.

Ifølge Dale er samferdsel og infrastruktur en av regjeringens viktigste arbeidsområder som skal bidra til å gi Norge et konkurransefortrinn.

Sjøveis transport

Den nye samferdselsministeren understreker viktigheten av at næringslivet får sine varer fram enkelt og rimelig, og at sjøtransporten må prioriteres. Dale har påpekt paradokset med at Norges viktigste havn ligger i Gøteborg.

Ministeren ønsker å spille på lag med alle gode krefter for å få konkrete, politiske gjennomslag, det være seg en mer konkurransedyktig sjøtransport med færre tunge kjøretøy på norske veier.

Jon Georg Dale deler tidligere samferdselsstatsråd Solvik-Olsens begeistring for sjøtransport, men påpeker også at aktørene selv må velge sjøveien hvis de vil ha sine varer fraktet så raskt som mulig.

Dale har fått bil- og veipartiet Frps viktigste og beste posisjon i regjeringen ved siden av Siv Jensen. Samferdsel er også den store budsjettvinneren i Solberg-regjeringen.

Fremadstormende

Sunnmøringen Dale regnes som en av de aller fremste i Frps nye generasjon, og har fått en stor politisk mulighet med sin nye jobb.

Den nye samferdselsministeren er utdannet kjøttskjærer og er en ihuga Tottenham-fan. I tillegg til sin politiske karriere kommer han fra et småbruk som en erfaren sauebonde. Han var ikke mer enn 18 år da han ble valgt inn i kommunestyret i Volda for Frp, som den yngste noen gang. Dale var statssekretæren som var med på frislippet av segway i Norge.

Powered by Labrador CMS