NTF knuste Holship i retten

NTF får lov å boikotte Holship i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

Transportarbeiderforbundet (NTF) vant andre runde i retten i kampen om å få bruke boikott som virkemiddel mot Hoship AS. NTF fikk medhold på alle punkter i ankesaken i lagmannsretten.

Tidligere i år ble saken behandlet i tingretten, og også da fikk NTF medhold.

- Det var en ventet men også gledelig seier. Dommen slå krystallfast klart at vi har rett til å bruke boikott som kampmiddel i forbindelse med opprettelse av tariffavtaler, slik Høyesterett slo fast i Sola-dommen fra 1997, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF.

Men Holship og Bedriftsforbundet nekter å gi seg.

- Vi mener vi fortsatt har en god sak, og at lagmannsretten ikke har tillagt våre bevis tilstrekkelig legitimitet. Lagmannsretten har lagt vekt på en høyesterettsdom for Sola havn fra 1997, som gir Transportarbeiderforbundet fortrinnsrett. Vi mener utviklingen har endret seg og håper Høyesterett vil se på saken med nye øyne. Et nytt moment er at juridisk ekspertise mener Transportarbeidernes fortrinnsrett er i strid med EØS-avtalen og vi håper at dette vil bli bedre belyst i Høyesterett, sier administrerende direktør Lars-Erik Sletner i Bedriftsforbundet til DN