El-Bjørn ordner strøm på kaia

Robuste løsninger for strømforsyning til skip fra El-Bjørn på plass på kaia i Austevoll.

Publisert Sist oppdatert

– Sammen med El-Bjørn har vi levert og installert strømforsyningsanlegg til en ventekai for fiskeflåten, som også er operativ for offshorebransjen, og en kommunal brygge for større fartøyer. Anleggene består av en hovedsentral og flere uttaksskap som dekker et bredt behov, sier Eivind Eide, installatør og avdelingsleder i Electro Automation Austevoll AS.

Anlegget består av kaisentralen Omega, som er utviklet for å dekke de fleste behov for strømuttak fra 16A til 250A. Sentralene er laget i sjøvannsbestandig aluminium og er dermed robust og driftssikker heter det i en pressemelding fra produsenten. Den kan også utstyres med blant annet strømmåler på offentlige kaier.

– Kravene til disse to leveransene var å dekke et bredt tilkoblingsbehov med stort fokus på sikkerhet for brukerne. Kvalitet, kompetanse og erfaring var avgjørende her, og sammen med El-Bjørn dekker vi behovene og kravene på en god måte. Både vi og sluttkundene er svært fornøyde, sier Eide.

Kaisentralen er oversiktlig for enkel drift og vedlikehold. Dette sikrer servicepersonell og sluttbruker effektiv og trygg håndtering. I tillegg er det lukkede tilkoblingspunkter som fjerner risikoen for støt. 

– Vi har mange års erfaring og kompetanse på strømforsyning i maritime miljøer. Løsningene er tilpasset båter med egne trafoer om bord, som kobles direkte til våre kaisentraler. Med produkter utviklet sammen med sluttbrukere og leverandører får vi fram de skreddersydde løsningene, sier Roar Andersen, utviklingssjef i El-Bjørn.  

– Strømløsninger i nær tilknytning vann stiller store krav til oss som produsent. Den maritime bransjen er viktig for oss og samarbeid med aktører som Electro Automation Austevoll gjør at vi kan levere riktige løsninger til ulike behov, sier Andersen.