Automatiserte plenfrø

ITO har levert Felleskjøpet en automatisert produksjonslinje for pakking av plenfrø til Felleskjøpet.

Publisert Sist oppdatert

Felleskjøpet er opptatt av automatisering og bedre HMS for medarbeiderne. Det har resultert i en automatisert produksjonslinje for pakking av plenfrø.

Fra Felleskjøpets 104 utsalgssteder over hele landet tilbys åtte plenfrøtyper i halvkilos og enkilos forpakninger, alle pakket og levert fra Felleskjøpets frøpakkingslinje i Ski.

Pakkelinjen ble oppgradert til en automatisk linje våren 2016, levert av ITO/Pall-Pack.

- Plenfrø er definitivt sesongvare, så vi ønsket en driftssikker pakkelinje som også kunne ta høyde for sesongtoppene. Valget falt på en linje med to pakkemaskiner fra Radpak, som er knyttet sammen med et transportbånd, sier varestrømsleder hos Felleskjøpet, Jan-Anders Otterstad.

Oppgraderingen gjør at operatørene kun fyller på esker og kartonger og holder tilsyn med prosessene. Beslutningen kom som et resultat av at de ønsket å styrke helse, miljø og sikkerhet (HMS) i virksomheten og samtidig oppnå en mer automatisert og kostnadseffektiv produksjon, forteller Otterstad.

- Med automatisk vektkontroll og etikettering integrert, er det en pakkelinje som gir oss god kapasitet og vil dekke behovet vårt i flere år fremover. Vi ser også at omstilling mellom ulike esketyper fungerer godt, mens det har vært nødvendig med litt justering av eskeproduksjonen hos våre underleverandører for å få alt til å fungere optimalt, opplyser Otterstad.