Amazon vil starte flyselskap

Med en logistikkregning på totalt 70 milliarder kroner tenker Amazon at det kan være greit å kunne fly egne pakker.

Publisert Sist oppdatert

 

 

Amazon har i løpet av 2015 økt flytransporten av varer fra Wilmington i Ohio dramatisk. Mellom 1. november og 17. desember gikk det 219 Boeing 767-maskiner fra flyplassen mot bare sju i samme periode året før.

Flyselskapet ATSG står bak trafikken med fem fly, men røper ikke hvem kunden er. Ifølge Seattle Times er kunden Amazon, og selskapet forhandler angivelig nå om å lease 20 fly på egenhånd for å ta flyfrakten «inhouse».

Amazon ønsker leveranser døgnet rundt i hele USA, men det har vært vanskelig å få til så lenge man har vært avhengige av tredjepartsleverandører å flyfrakt.

- Amazon er ganske lei av at tredjeparts-selskap er en flaskehals for deres vekst, sier Colin Sebastian, analytiker hos Robert W. Baird & Co til Seattle Times.

I stedet kan mye tyde på at Amazon nå tar opp konkurransen med tredjepartsleverandører de selv har brukt tidligere, slik som UPS og FedEx, både på egne forsendelser, men også gjennom å kapre eksterne kunder til Amazons fly.

En av utfordringene for Amazon er å få tak i nok fly. Boeing 767 er den foretrukne modellen, men er vanskelige å få tak i.