Stokke selges ut

Sør-koreansk investor kjøper opp barnestolprodusenten Stokke.

Publisert Sist oppdatert

 

Sunnmørsposten melder i dag at det er et belgiskbasert investeringsselskap, NXMH, som kjøper samtlige aksjeposter i Stokke. Det er imidlertid et sør-koreansk familieselskap, ledet av spillgründeren Kim Jung-Ju, som står bak NXMH.

Stokke-familien har hatt en eventyrlig suksess med barnestolserien Tripp Trapp, og bokførte ifjor et resultat før skatt på 172 millioner kroner.

Rune Stokke og adm. direktør Tomas Settevik forteller til lokalavisen at flere interessenter har vært inne i bildet etter at investeringsbanken Goldman Sachs tidligere i år ble engasjert for å vurdere ulike strategiske muligheter for bedriften.

– Vi har sett på hvem vi tror er best for at selskapet skal utvikle seg best mulig i framtida – både når det gjelder ressurser, risikovilje og kompetanse. Den nye kjøperen deler vår visjon om å utvikle Stokke til å bli en ledende merkevare og leverandør globalt av barneutstyr, sier duoen til Sunnmørsposten.

– Kjøperen ønsker å bygge videre på Stokke slik som selskapet er i dag – med de produktene og utviklingskompetansen som er i selskapet. De deler vår visjon, kjerneverdier og strategiske planer for Stokke, noe som har vært viktig for oss, sier de videre.

Fortsetter i samme spor

Det skal ifølge rapportene ikke være planer om å endre lokalisering eller ledelse, og Stokke vil fortsette som et selvstendig selskap.

Den nye eieren betegnes som en investor med betydelige industrielle muskler og med god markedskunnskap innen nye viktige markeder for Stokke, som Asia og USA. Kunnskap om netthandel og digital markedsføring er også områder der Stokke kan profittere på det nye eierskapet, melder Rune Stokke og Tomas Settevik.