De 100 best likte selskapene i verden

To selskaper kan kalle seg verdensmester i omdømme.

Publisert Sist oppdatert

Reputation Institute har intervjuet 55.000 forbrukere i verdens 15 største økonomier, som representerer omtrent 3/4 av den totale verdensøkonomien. Resultatet er en liste over de 100 selskapene i verden med best omdømme.

Førsteplassen er delt mellom The Walt Disney Company og Google, tett fulgt av BMW og Rolex. Sony, Canon, Apple, Daimler, Lego og Microsoft utgjør topp ti.

Det er ganske langt mellom de rene logistikkselskapene på listen. Selskaper i logistikkbransjen er av typen som vanlige forbrukere ikke har særlig i kontakt med, og dermed ikke er oppmerksomme på. Likevel er FedEx er på 54. plass, mens UPS er på 74.

Det er en håndfull skandinaviske innslag på listen. Lego er som nevnt på 9. plass, mens vi finner Ikea på 39., Volvo Group på 49., Electrolux på 69., SAS på 78. og Carlsberg på 100. plass.

De to foregående årene har BMW Group toppet rankingen. Google har klatret fra 6. plass i 2012, via 4. plass i fjor til topplasseringen i år. Walt Disney har 3. plass fra 2012 og andreplass fra i fjor før årets førsteplass.

 

Her er hele listen: