Skal klekke ut nye speditører

- Vi trenger kompetanse for å henge med i en beinhard spedisjonsbransje, sier NHOLTs kompetanseleder og ”rektor” ved Speditørskolen, Torill Bergseth.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra januar til desember hvert år tar Bergseth roret på NHO Logistikk og Transports (NHOLT) flaggskip, som i mer enn 40 år har bidratt til å høyne statusen i bransjen.

Imponert

«Rektoren» er imponert over innsatsen og pågangsmotet til studentene.

- En skal huske på at de er i full jobb, og i tillegg har 10-15 studietimer i uken til kapittelstudier. På toppen av det hele kommer fire samlinger, hvor mange må bo på hotell. I tillegg må de sørge for å ha gjennomført et åtte-dagers tollbehandlingskurs i NHOLT-regi innen høsten. Studiet er tøft, og i tillegg til hektiske jobber er mange av kandidatene småbarnsforeldre. Er det frafall fra skolen, skyldes dette som regel uforutsette ting som at arbeidsgiver trenger deres arbeidskraft, forteller Bergseth.

Verdier

Hun viser til ”Gullklokka” som en viktig motivasjonsfaktor, hvor beste speditørkandidat får NHOLTs årlige utmerkelse.

- Det er selvsagt fint å få et armbåndsur i gull. Men minst like viktig er det nok å få påskjønnelsen på CV´en. Det gir en ekstra verdi i bransjen, understreker Bergseth.

NHOLT samarbeider også med Høgskolen i Molde. Helårsstudiet ved Speditørskolen gir 15 studiepoeng.

Studiet er basert på at speditøren jobber globalt og må ha høy kompetanse innen tollregler, transportrett, sikkerhetsbestemmelser, geografi og kommunikasjonsveier. Tid og økonomi, og å være i stand til å kommunisere godt med personer i både inn- og utland er også sentrale innslag i studiet.

Nå oppfordrer Bergseth til å melde seg på Speditørskolen, landets eneste speditørutdanning. Skolen har en varighet på ett år og undervisningen er en kombinasjon av selvstudier, studentsamlinger og innsendingscaser.

Samlinger

1. samling: 16.-18. februar 2016, 2. samling: 24.-26. mai, 3. samling: 6.-9. september, 4. samling: 7.-9. desember.

Påmeldingsfrist er 1. desember, og som vanlig arrangeres samlingene på Thon Hotel Triaden i Lørenskog.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS