Åpner porten mot Europa

Mariann Ulstein Nilsen (45) er klar for å åpne porten mot Europa, Logistikkdagen 2016.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har bekreftet sin ankomst til Logistikkforeningen Østfolds tradisjonelle arrangement som går av stabelen 28. april. Som vanlig er Quality Hotel & Resort Sarpsborg møtestedet.

- Samferdselsministeren skal sette søkelyset på «Effektiv samferdsel for en konkurransedyktig logistikknæring». Ser ikke bort fra at transportetatenes grunnlagsdokument for NTP 2018-2029 blir et sentralt utgangspunkt, sier styrelederen i Logistikkforeningens Østfoldavdeling siden juni 2012.

Må tas grep

– Omstilling er tema, og vi treffer godt. For nå må alle stener snus for å gjøre logistikken smartere og bedre. Dette er avgjørende for å komme gjennom en vanskelig tid, understreker Ulstein Nilsen.

Hun sier at næringslivet må bli flinkere til å se verdien av logistikken som et konkurranseredskap.

– Dessuten må kompetansen på området økes, understreker logistikkforeningens leder i Østfold.

Hun fremhever sin egen arbeidsgiver Borregaard, hvor hun også er Logistics Manager Corporate, som en foregangsbedrift med å ta logistikken på alvor.

– Ikke minst som sterk støttespiller og bidragsyter til vår årlige logistikkdag, sier Ulstein Nilsen som har bred bransjeerfaring fra både Lys Line og DFDS Logistics.

Logistikk-bredde

Logistikkdagen omfatter ulike temainnslag. Men Ulstein Nilsen er både spent og nysgjerrig på hvilket bilde seilerguru Knut Frostad gir av logistikkutfordringer knyttet til et av verdens største globale sportsarrangement, Volvo Ocean Race.

Paul Salwik, Head of Supply Chain, tar oss opp i lufta med Norwegian Air Shuttle med temaet “Efficiency in the aviation supply chain”.

Daglig leder Hans Peter Slang i Nordkapp Boats AS, norsk båtprodusent med suksess, forteller om «Kjerringa mot strømmen». Nordkapp holder til i Sarpsborg og er i dag en av markedslederne i Norden.

Det knytter seg også stor spenning til hvem som gjør seg fortjent til Østfoldavdelingens årlige logistikkpris. Tommy Steine er Logistikkdagens konferansier.

Naturgitte årsaker

- Det er nå 7. gang konferansen avholdes, og i 2015 var det nær 200 påmeldte. Med en fot godt plassert i Europa og verden der ute, håper vi nå å gjenta suksessen, sier Ulstein Nilsen.

Logistikkforeningen.no Østfold ble stiftet 1. september 2009 og er naturlig møteplass for logistikkaktører i regionen.

- Østfold er Norges port mot Europa og har av naturgitte årsaker en betydelig andel av norsk inn- og utgående vareflyt tilknyttet fylket, både på vei, jernbane og til sjøs. Dette tilsier at det ligger en betydelig samlet kunnskap og kompetanse innen shipping, transport- og logistikk i fylket, understreker Mariann Ulstein Nilsen.

 

 

 

Powered by Labrador CMS