Hans Schep, daglig leder for nyttekjøretøy i Ford Europa mottok både International Van of the Year 2020 (Transit Custom) og International Pickup Award 2020 (Ford ranger) på Solutrans i Frankrike torsdag 20. november.

Årets pickup og varebil - dobbeltseier for Ford

PRISER: Årets prisutdelinger ble en ren parademarsj for Ford som stakk av med både International Van of the Year 2020 og International Pickup Award 2020.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed kopierte Ford seg selv fra 2013 da de tok dobbeltseier med de samme bilene!

Dette er andre gang Ford vinner årets pickup med sin Ranger. Under prisutdelingen på Solutrans i Lyon mottok Hans Schep, daglig leder for nyttekjøretøy i Ford Europa, begge prisene fra juryformann Jarlath Sweeney.

- Vi er glade for at Ford Ranger er blitt anerkjent av IPUA-juryen for andre gang, noe som er et bevis på kvaliteten til Europas favoritt-pickup, sa en stolt Schep under tildelingen på Solutrans.

I varebilkategorien vant Ford faktisk dobbeltseier med Transit Custom på 1.plass og 2-tonns Transit på 2.plass. Dette er første dobbeltseier noen gang i kåringen av Årets varebil i Europa.

- Vi er veldig stolte av at IVOTY-juryen har kåret vår Transit Custom Hybrid til vinner av denne prestisjetunge prisen. Varebileiere trenger praktiske og effektive elektrifiserte kjøretøyer tilpasset deres daglige gjøremål, forsatte Schep.

Vinneren kåres av en jury bestående av 25 erfarne nyttekjøretøyjournalister fra 25 europeiske land. Norges representant er Moderne Transports Torbjørn Eriksen. 

Fornøyd norsk Ford-sjef

Per Gunnar Berg, adm. direktør i Ford Motor Norge er særdeles fornøyd med å ha tatt dobbeltseier.

- Det er utrolig hyggelig, og fortjent, at vi i Ford får disse prisene. Både i Norge og i Europa er det enorm «passion» for nyttekjøretøy blant ansatte i Ford-systemet. Husk at Fords DNA er i varebiler og pickup-er. Ford-familien var gårdsbrukere, og historien handler om både traktorer og bil, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør i Ford Motor Norge.

Han forteller at Ford internasjonalt nå flytter store ressurser fra person- til nyttekjøretøy.

- Det er ikke så lenge siden midlene ble fordelt 70/30 i favør personbil. I dag er det omtrent 50/50, men en liten overvekt på nytte. Det har naturligvis sammenheng med utviklingen vi ser innen for eksempel netthandel og bytransport.

Vunnet flest

Ford er produsenten som flest ganger har vunnet «International Van of the Year». Alle seks seierne er kommet på 2000-tallet.

- Jeg var selv med da Ford vant prisen for første gang i 2001. Da holdt vi en stor feiring, og du skal ikke utelukke at vi finner på noe denne gangen også, gliser Ford-sjefen.

Berg og resten av Ford Norge jobber nå knallhardt for å komme øverst på salgsstatistikken innen pickup. Det er tett på toppen og pickup er etterspurt, så mye vil bli avgjort av evnen til å levere.

- Jeg bruker å si litt spøkefullt; «hver mann, sin pickup»! humrer Berg.

Powered by Labrador CMS