Første kvinnelige NIMA-leder

– For å påvirke utviklingen må vi kunne butikk.

Publisert Sist oppdatert

Det sier NIMAs første kvinnelige styreleder, Tone Fintland.

Den globale innkjøpsdirektøren i det internasjonale legemiddelfirmaet Actavis i New Jersey, USA, overtok i april vervet etter Sveinung Berg, Nidars innkjøpsdirektør i mange år.

Ingen fersking

Fintland er imidlertid ikke noen “fersking” i NIMA-miljøet. 53-åringen har tidligere vært både nestleder i NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk og leder i NIMAs distriktsforening Oslo/Akershus i flere år.

Hun karakteriserer NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk som et svært viktig ståsted og knutepunkt, ikke minst i forhold til å holde seg orientert om det som skjer i bransjen. Fintland føler da seg også rimelig oppdatert etter de 20 årene hun har vært tilsluttet forbundet. Innmeldelsen kom etter at hun var ferdig utdannet innkjøper fra NIMAs innkjøperskole i 1995.

Global leder

– NIMA har et godt nettverk, både faglig og sosialt, noe det er verdt å ta vare på, sier Fintland til Moderne Transport.

Hun har hatt ledende roller i legemiddelfirmaet Actavis siden 2006.

Fintland er opptatt av å videreutvikle Supply Chain- og innkjøpsfaget som profesjon og et strategisk verktøy i moderne bedrifter.

– NIMA skal være en pådriver for denne utviklingen. Forutsetningen for å klare dette er at vi må «kunne butikk», kombinert med godt bedriftslederskap innen både finans og markedsføring, understreker Fintland.

Som å hoppe etter Wirkola…

Å overta vervet som styreleder i NIMA er etter manges mening ensbetydende med å hoppe etter Wirkola. Sveinung Berg kjenner NIMA fra innsiden. Han har vært medlem siden tidlig 1980-tall og vært med på de fleste landsmøter de siste 30 år. Berg, som har vært innkjøpsdirektør i Nidar AS og i dag som Sourcing Manager i Orkla Confectionery & Snacks Norge, betegnes som en drivkraft for NIMA. Fra å være på grensen til konkurs i 2007, har forbundet i dag en god økonomisk plattform.

Berg har markert seg som inspirator innen både utvikling og innovasjon, ikke minst med å øke forståelsen for innkjøpsfunksjonens betydning.