Holship Group er i ferd med å få skikkelig fotfeste i Norge.
Holship Group er i ferd med å få skikkelig fotfeste i Norge.

Med verden som lekeplass i Holship

Joachim Wildner har forlatt Airlog for å lede den globale utviklingen i Holship Group.

Publisert

Med solid kjennskap til alle transportformer, og med spisskompetanse innen fly og sjø er den nye direktøren godt rustet til å lede selskapets forretningsutvikling.

Det innebærer møte med nye kollegaer, klienter, agenter og partnere verden over.

Wildner legger da heller ikke skjul på sin lidenskap for nettopp å utvikle og styrke selskapers markedssituasjon.

Så ikke noen fremtid

På vårt spørsmål om hvorfor han sluttet som Managing Director Nordics i Airlog svarer han følgende:

- Ettersom morselskapet Scan Global Logistics solgte selskapet 1. juli i år til et kapitalfond og to eksterne investorer, et salg jeg for øvrig er helt enig i, valgte jeg i enighet med ledelsen å si opp min stilling. Jeg så ingen ytterligere fremtid i den nye eierkonstellasjonen, forteller Wildner.

Joachim Wildner er godt rustet til å lede Holship Groups globale forretningsutvikling.
Joachim Wildner er godt rustet til å lede Holship Groups globale forretningsutvikling.

Han er imidlertid sterk i troen på at Holships filosofi om å være en uavhengig sterk aktør i det skandinaviske og globale markedet, samt med fokus på Baltikum, er en selskapsform med store fremtidsmuligheter.

Han understreker også at ikke er mange uavhengige speditører som dekker både Skandinavia og Baltikum.

Solid plattform

Den nye direktøren for Holships globale utvikling ser med spenning på å komme inn i en økonomisk sterk virksomhet. Wildner har målsetting om ytterligere vekst for å styrke posisjonen på det skandinaviske markedet, og ikke minst i forhold til det store potensialet i Baltikum.

Ifølge Wildner vil Holship-konsernets omsetning i 2020 beløpe seg til rundt 450 mill. kroner, noe som inkluderer investeringer i allerede nyetablerte kontorer og personale i år.

– Dette må sies å være et sterkt resultat i disse «corona-tider», sier Wildner som også fremhever at en ytterligere vekst naturligvis vil kreve flere investeringer.

– Vi ønsker jo å se fremover og mulighetene i form av nye segmenter, sier Wildner.

Nye Norge-kontorer

Nylig åpnet Holship nytt kontor både i Esbjerg og på Gardermoen.

Wildner ser ikke bort fra at det ligger an til å åpne flere nye kontorer i Norge, og Sverige.

Han forteller også at det nå søkes etter flere speditører til Gardermoen-kontoret. Han oppfordrer interesserte å sende søknad til styremedlem og adm. direktør Michael Ranners, [email protected], eller til Diretor Global Business Development Joachim Wildner, [email protected].

Wildner forteller at det også søkes etter markeds- og kommunikasjonsansvarlig på konsernbasis med base på Gardermoen.

Betydelig ressurs

- Det er med glede vi ønsker Wildner velkommen som vår nye direktør for forretningsutvikling. Med solid kunnskap om markedet og mange års erfaring tror vi han vil bli en betydelig ressurs for Holship Group, sier adm. direktør Michael Ranners i Holship Norge AS.

Ifølge Ranners tiltrer Wildner en stilling som skulle vært opprettet for flere år siden, men at dette ikke har latt seg gjøre da den rette kandidaten ikke har vært tilgjengelig før nå.