LO stoppet havneaksjonene

LO sentralt ber om stans i blokadeaksjonene fram til Arbeidsretten har konkludert.

Publisert Sist oppdatert

– LO er opptatt av at arbeidskonflikter og aksjoner skal foregå i lovlige former. Vi har ikke vært kjent med denne blokaden og har i dag sendt brev til LO i Tromsø og bedt dem avstå fra ulovlige blokader og at man avventer Arbeidsrettens dom, skriver LO-nestleder Tor-Arne Solbakken i en epost til Klassekampen.

Han viser til blokadeaksjonen mot streikebryteri i Tromsø Havn 11. juni der lederen av LO i Tromsø, Ronny Johansen, ble lagt i jern og lempet bort av Tromsø-politiet.

Sympati

Bryggersjauerne i Tromsø har siden desember i fjor vært i sympatistreik etter at Transportarbeiderforbundet fikk nei fra arbeidsgiver til å få på plass tariffavtale i Risavika Terminal utenfor Stavanger. Streiken i Risavika ble i desember også utvidet til Mosjøen.

Bruker andre

Nor Lines, som har ansvaret for godshåndteringen på Hurtigruta, har svart på streiken med å bruke annet personell til lossing og lasting, noe LO har sett på som streikebryteri. NHO og Nor Lines har på sin side ment at alle de fem blokadene som hittil er gjennomført, er ulovlige.