Svensk transportkrim under juletreet?

«Hållhake» er navnet på en svensk kriminalroman som har godstransporten i Skandinavia som ramme for spenningsdramaet.

Publisert Sist oppdatert

Boken er ført i pennen av vår gode svenske kollega og samarbeidspartner Anders Karlsson, redaktør i tidsskriftet Transport & Logistik iDag og nettsiden transportnet.se.

Karlsson holder fast på godstransportbransjen når han nå beveger seg fra fakta til fiksjon, og er overveldet over responsens så langt, med over 300 forhåndsbestillinger av boken som kommer ut i november.

Karlssons debutroman koster 150 kroner (ekskl. frakt), og over 278 sider kan leseren følge dramaet som utspiller seg, med et fiktivt transportselskap og en kriminell liga fra Øst-Europa som bakteppe. Deler av boken utspiller seg også i Norge.

Karlsson understreker at handlingen er fiktiv. - Men etter å ha fulgt transportbransjen 20 år i fagpressen, og før den tid som transportleder og speditør, registrerer jeg at kriminaliteten og jukset som berører transportbransjen har økt de siste årene. Samtidig har den frie flyten av varer og tjenester innen EU, i kombinasjon med at politi og øvrige kontrollmyndigheter ikke tilføres nok ressurser, ført til en skjev konkurransesituasjon der en stadig større andel lastebilsjåfører - først og fremst fra Øst- og Sentral-Europa – lever under vanskelige økonomiske, sosiale og sanitære forhold. Dette har trigget meg til å skrive denne romanen, forteller forfatteren.

 For mer info/bestilling: [email protected]