STILL inspirert av Transformers

STILL GmbH har gjort for vane å presentere sine fremtidsvisjoner på CeMAT. Årets utgave var intet unntak, og går det som truckprodusenten spår, vil man i 2020 få ”6-i-1”-trucker.

STILL hadde ikke med noen reell prototype, kun noen tegninger og et ”truck-skall”, som er utviklet i samarbeid med det Hamburg-baserte selskapet Teams Design.

Multi-trucken har fått navnet cubeXX og produsenten forteller at fremtidige kundekrav og kundeønsker har vært drivere i prosjektet. Årets CeMAT-motto var ”Sustainability in intralogistics”, og STILL har fulgt opp budskapet. Seks trucker påstås å være bakt inn i én for effektiv bruk av ressurser og stor fleksibilitet.

Trucken, som utrustes med lithium ion-batterier, kan ”snu på femøringen” (360 grader) og vil være veldig fleksibel. For eksempel kan legge på plass langt gods på lageret ved å kjøre sideveis i reolgangen (slik man for eksempel kan med en tradisjonell 4-veis truck, àla Combilift).

- Flere og flere kunder ønsker en truck til flere bruksområder. Vår visjon er en ”6-i-1”-truck, men vi må diskutere vår visjon med kundene våre og være åne for deres innspill, sier pressekontakt Jürgen Wrusch.

Bildet viser hvordan trucken både kan være en tradisjonell motvektstruck, en plukktruck, ledetruck, dobbeltstabler og trekkvogn. Og ved endt arbeidsdag kan trucken nærmest foldes sammen for å oppta minst mulig plass.

Hvorvidt dette blir en realitet i løpet av de nærmeste årene gjenstår å se.