Schenker hjelper de norske håpene

OSLO: Den norske OL-troppen i London blir trolig på i overkant av 60 utøvere. DB Schenker sikrer at Olympiatoppen får sendt alt utstyr dit det skal i rett tid.

Logistikken for den norske OL-troppen er relativt enkel denne gang, spesielt sammenlignet med hva den var for fire år siden da OL gikk i Beijing, og utfordringene Olympiatoppen vil møte om to år når det er vinter-OL i russiske Sotsji.

- Vi har lagt opp til én felles forsendelse, forteller logistikkansvarlig i Olympiatoppen, Guro Lium, til Moderne Transport.

Erfaring og kompetanse

Forsendelsen skal sendes fra Oslo 4. juli og skal utleveres i den olympiske landsbyen den 15. juli. Selve pakkingen gjør Olympiatoppen selv, mens Schenker bistår med sin kompetanse og erfaring hele veien.

- De kvalitetssjekker og dobbeltsjekker at vi har sendt inn alle papirer og søknader. Og de tar seg av fortolling, sier Lium.
Roerne og padlerne frakter selv sine båter fra sin pre-camp i Europa, og det samme gjør seilerne. Dermed blir det en relativt enkel operasjon for Olympiatoppen denne gang. Men om to år blir det verre, frykter Lium.

- Vi syntes jo at Kina var utfordrende for fire år siden med lister og papirer og alt mulig, og det blir ikke noe mindre i Russland, spår Lium.

Avtale fram til 2016

Schenker har en avtale med Olympiatoppen som strekker seg fram til 2016, og dermed inkluderer vinter-OL i Sotsji og neste sommer-OL i Rio de Janeiro. Simon R. Isherwood, Schenker Norges dedikerte sportsevents-person, har vært involvert i samarbeidet siden 2004.

Han forteller at det er litt mer komplisert enn bare å sende en lastebil til England når det norske OL-utstyret skal fraktes.

- Transporten er ikke helt A4. Det er mye planlegging som ligger bak, man begynner som regel to år i forveien, forteller Isherwood. Schenkers Global Sports Team er for lengst på plass i London, og er klare til å håndtere gods fra hele verden.

- Jeg blir med til London under innleveringsfasen kjent som «Bump-In», og vil overvåke alt som sendes fra Norge, noe som er en trygghet for både Olympiatoppen og NRK.

Sotsji alt under planlegging

Forberedelsene til den utfordrende oppgaven med transport til Sotsji om to år er allerede i gang.

- Vi hadde et møte med folk fra Schenker Russland under ungdoms-OL i Innsbruck i vinter. Sotsji er ikke et sted som er lett å komme til, og da vil kompetansen vi har være nyttig. Vi forsøker nå å finne ut hvordan vi skal frakte den norske troppens utstyr på en mest kosteffektiv måte, sier Isherwood.

Schenker har også en avtale med NRK og skal laste to 13,6 m trailere til London. En med teknisk utstyr til mediasenteret i London (IBC) og det andre med dekor til lysstudioet til NRK like ved.

Etter lekene, som begynner den 27. juli og avslutter den 12.august, vil Schenker også få ansvar for returfrakt til Oslo.