On time i Fugleåsen

SKI: Aniela Gjøs kan fornøyd konstatere at Bulk Eiendom er i rute med Ontime Logistics nye hovedkvarter i Fugleåsen.

Publisert Sist oppdatert

20. februar var det duket for seremoniell «første spadetak»-seanse for den 10.500 m2 store terminalen som også vil bli Ontime Logistics nye hovedkontor i Norden.

60 kjøreporter

Bygget vil huse ca. 3000 m2 kontorer, 720 m2 overbygget uterampe og en moderne crossdocking-terminal på 6600 m2.

- Dette vil bli en super-effektiv crossdocking-terminal. Skal en slik omlastingsterminal være effektiv må man ha mange kjøreporter slik at man kan få en effektiv distribusjon, sier Peder Nærbø, partner i Bulk Eiendom. Han opplyser derfor at terminalen har 60 kjøreporter, alle tilrettelagt for modulvogntog på 25,25 meter.

Flytter inn i oktober

1. oktober flytter Ontime Logistics inn i de nye lokalene, noe som også betyr at selskapet samler sine virksomheter på Grorud og Lillestrøm i Ski.

- Mye kan forandre seg frem til oktober, men vi regner med at dette vil bli arbeidsplassen til ca. 90 medarbeidere, sier konserndirektør Aniela Gjøs til MT. Mange ansatte vil være med på flyttelasset, men det vil også opprettes en del nye arbeidsplasser, forteller hun. Ontime Logistics har 250 ansatte, hvorav ca. 130 i Norge.

Selskapet har ekspansjonsplaner i Norden og åpnet 1. mars en ny terminal i København. Den årlige omsetningen er på ca. 1 mrd. kroner.

303 dekar

Det var i desember 2010 Bulk Eiendom kjøpte den 303 dekar store tomten i Fugleåsen av Ski kommune for 195 millioner kroner. Området ble ferdig regulert til næringsformål i mai i fjor, og Ontime Logistics er altså første firma som tegnet leieavtale. Bulk Eiendom har stor tro på logistikksatsingen i området, da det er ett av få områder i Osloregionen som er regulert til formålet. Fugleåsen ligger vis-a-vis Regnbuen industriområde, et område som huser blant annet Brødrene Dahl, Forlagssentralen, Coop, Alliance Healthcare og Rema Distribusjon.