Nytt og nyttig fra Kardex

GØTEBORG: Kardex lokker med økt brukervennlighet og økt produktivtet når de nå lanserer ny WMS-løsning.

Publisert Sist oppdatert

Warehouse management systemet ”Kardex Power Picker Global” er tilpasset selskapets lagerløsninger/lagerautomater.

- I forhold til forrige versjon, ”Kardex Power Picker5000”, er det særlig brukergrensesnitt og brukervennlighet som er forbedret, sier Hallvard Bergsodden, leder for Software Special Applications i Kardex Norge AS.

I tillegg legger softwaren til rette for høyere produktivitet gjennom ytterligere optimalisering av lagerprosessene.

WMS-løsningen leveres i ulike moduler, noe som gjør at Kardex kan levere et tilnærmet skreddersydd lagerstyringssystem til kundene enten de er store eller små.

På verdensbasis har Kardex levert flere enn 75.000 lagerautomater.

Ole-Sverre Spigseth, adm. direktør i Kardex Norden, kan fortelle at aktiviteten i lagermarkedet har vært økende de siste månedene.

- Det er fremgang og vi i Kardex Norden ligger foran budsjettet i år. Mange gamle kundecase begynner å bli hete igjen, sier Spigseth.

Totalleverandør

Kardex Group har spennende dager om dagen; for kort tid siden ble det nemlig kjent at konsernet kjøper opp det tyske selskapet MLOG Logistics GmbH for ca. 30 millioner euro. Sistnevnte er produsent av lagerløsninger, blant annet MiniLoad-kraner og conveyor-systemer/transportbaner. Selskapet har 229 ansatte og hadde ifjor en omsetning på 52 millioner euro. Kardex Group har ikke lagt skjul på ambisjonene om å bli en full-leverandør av automatiserte lagerløsninger.

Spigseth er usikker på hvilke konsekvenser oppkjøpet har for Norge.

- Det er for tidlig å si foreløpig, tidligere har MLOG hovedsakelig konsentrert seg om det tyske markedet, men det ligger i kortene at det vil bli økt internasjonalt fokus nå. Det betyr dermed at vi får muligheter til å tilby MiniLoad-kraner, palleanlegg og conveyorsystemer, sier Spigseth.