Ny Kristiansand-terminal skal hjelpe kundene til Europa

Ny 1200 kvadratmeter stor terminal skal bidra til enkel tilgang til Kontinentet for norske importører og eksportører. 

Publisert

Logistikkselskapet Dachser åpner ny terminal i Setesdalsveien 214 på Langemyr 1. februar, og har dermed avsluttet sin tid som salgskontor i Kvadraturen.

Med 200 kvadratmeter kontor, 1200 kvadratmeter terminal og plassering tett ved Kristiansands fergeterminaler til Danmark, håper Dachser Norways at det nye anlegget fungere som et viktig knutepunkt for transport til alle kontinentets hjørner.

– Vi gleder oss til å bringe Dachser-nettverket til Sørlandet og ser positivt på de mulighetene dette bringer med seg. Vi foretar daglige reiser mellom Kristiansand og Hirtshals for å etablere og styrke vårt nettverk i Europa gjennom Kolding. Dette er svært gunstig for oss, og i mange tilfeller resulterer det i betydelige tidsbesparelser for våre kunder, både for import og eksport. Våre syv ansatte, støttet av hele organisasjonen, er klare til å betjene kunder på Sørlandet, sier Magnus Asbjørnsen, salgssjef hos Dachser Norway, avdeling Kristiansand.

Dachser har vært etablert i Norge siden 2005 og har lenge kunnet tilby kunder på Østlandet daglige forbindelser til hele Europa. Nå vil også kunder i Agderregionen kunne ta del i Dachsers omfattende transportnettverk med tidsoptimerte ruter og behovstilpassede avganger.

Roar Vigeland Osmundsen, næringspolitisk leder i Næringsforeningen i Kristiansand, ser svært positivt på at nye aktører etablerer seg i regionen.

– Kristiansand er strategisk plassert for å bli Norges ledende transport- og logistikksentrum, med sin nære tilknytning til Europa og forbindelse til Jyllandskorridoren. Daglige anløp fra to ferjeselskap, som tilbyr effektive cargomuligheter, sammen med daglige anløp fra containerskip, gir en robust tilkobling til verdensmarkedet. Samtidig gjennomgår veinettet en betydelig oppgradering, med planer om en sammenhengende firefeltsvei både vestover mot Stavanger og østover mot Oslo, sier Osmundsen.

Dachser er et tysk konsern med rundt 32.850 medarbeidere fordelt på 379 steder over hele verden. Dachser hadde en konsolidert nettoomsetning på rundt 8,1 milliarder euro i 2022. Samme år håndterte logistikkleverandøren i alt 81,1 millioner forsendelser som til sammen veide 42,8 millioner tonn. Dachser har egne organisasjoner i 42 land.

Powered by Labrador CMS