Manitou-truck nr. 10.000

VERRAN: Normann Olsen Maskin AS overleverte nylig Manitou motvektstruck nr. 10.000. Det var et stort lyspunkt i tåka for mottakergjengen ved SalMar Settefisk, avdeling Follafoss.

Publisert Sist oppdatert

Alle 17 ansatte, unntatt renholdsbetjenten, har truckførerbevis og kan kjøre det nye ”vidunderet”. Det er til stor nytte for produksjonen.

Den 2,5 tonns, diesel motvektstrucken, en Manitou MSI 25 T, løfter høyt og bærer tungt med en høydekapasitet på5,5 meter.   

- Trucken er verdt prisen på 400.000 kroner og blir hjørnesteinen i vårt lagrings- og distribusjonssystem, forteller teknisk leder Tor Arne Bakken ved SalMars settefiskanlegg i Follafoss.

Viktig logistikkledd

Han understreker også at trucken blir et av de viktigste logistikkleddene i produksjonen. Bakken, som har hovedansvaret for trucken og teknisk utstyr ved anlegget, har vært initiativtager til at samtlige ansatte har truckførerbevis. Det, understreker han, gir en svært rasjonell og fleksibel virksomhet.

- Nå er vi skjermet for vær og vind inne i en god og varm truckhytte. Vi bor i et værthardt distrikt sommer som vinter. Det er derfor godt med denne komforten når vi skal transportere fiskefóret på lange avstander fra lager til settefiskanleggene. Vi har anskaffet en truck med ekstra store hjul som gir stor fremkommelighet. Dermed kan vi konsentrere oss om produksjonen i stedet for å måke snø, sier Bakken.

Han understreker også at det er kjekt med rustfritt utstyr.

Motvektstrucken er utstyrt med langgaffel, skuffe og løfteåk som gjør det mulig å løfte og transportere både kasser og fórsekker. Foruten å utføre lasting, stabling og andre transportfunksjoner, skal den indirekte mate fisken med transport mellom lager og settefiskanlegget som har konsesjon på 10 millioner smolt årlig.

Stolt leverandør

- Truckene setter industristandarden for sikkerhet, produktivitet, pålitelighet, komfort og miljøvennlighet, forteller motvektstruckansvarlig, Thorbjørn Bjerkely, i Normann Olsen Maskin AS.

Han er litt kry over at han fikk anledning til å levere Manitou-truck nr. 10.000 i denne versjonen til utkant-Norge og SalMar Settefisk i Follafoss. Også kollega og distriktssjef John Olav Vanvik var med på overleveringen.