Elektrisk lastebil

Det britiske selskapet Charge R&D Ltd. har startet «testprogrammet» av elektriske lastebiler og busser.

Publisert Sist oppdatert

Charges produkter skal ha samme prisklasse som dagens diesellastebiler og -busser. Kjøretøyene skal ha totalvekt opp til 26 tonn.

Selskapet opplyser i en pressemelding at 40 ingeniører utvikler de nye kjøretøyene under ledelse av Technical Director Glenn Saint. Han har tidligere utviklet elektriske busser for britiske Optare Group.

Ved å tilby et alternativ til fossilt drivstoff i tyngre kjøretøy, opplyser Charge at selskapet vil bidra til lavere utslipp av miljøfarlige avgasser.

- Vi tror det er en god mulighet for at lavutslipps-lastebiler og -busser vil være attraktive å kjøpe når de selges til samme pris som kjøretøy i samme vektklasse som bruker fossilt brensel, sier Saint.

Charge har startet tester med en liten lastebil-prototype, og selskapet har ingen planer om å holde teknologien de utvikler for seg selv. Planen er å selge teknologi til dagens lastebil- og bussprodusenter, slik at de kan implementere denne i sine kjente merkevarer.

Saint opplyser at flere kjøretøyprodusenter i Europa og Asia har uttrykt interesse for Charges teknologi, og at noen av disse allerede arbeider sammen med Charge når det gjelder mulige design og drivlinjer.