Skremmer pirater med Britney Spears

Supertankere utenfor Somalia bruker Britney Spears til å unnslippe piratangrep.

Publisert Sist oppdatert

Britney Spears-sanger spilles nemlig høyt fra britiske supertankere for å skremme somaliske pirater.

- Disse gutta kan ikke fordra vestlig kultur eller musikk, noe som gjør at Britneys hits er perfekte, sier en offiser til Lloyds List.

Effektivt

Hennes «Oops, I Did It Again» og «Hit Me Baby One More Time» skal være de mest effektive sangene.

- Høyttalerne er rettet kun mot piratene, slik at mannskapet ikke blir forstyrret. De er så effektive at skipets sikkerhetsfolk sjelden trenger å ta fram våpnene. Så snart piratene får en trøkk fra Britney, forsvinner de så fort de kan, sier offiseren.

En talsmann for Security Associtaton for the Maritime Indystri bekrefter at musikk er et effektivt våpen mot pirater.

- Pirater gjør alt de kan for å slippe unna musikken, sier han, og får støtte fra en talsmann fra British Associaton of Private Security Companies:

- Å spille høy popmusikk har vist seg som en av de mest effektive måte å forsvare seg mot angrep. Som et redskap mot pirater, er det ganske effektivt.

LRAD

Ta det bare er popmusikken som skremmer piratene er muligens for utrolig til å være sant. Muligens er det heller det soniske våpenet LRAD (Long Rang Acoustic Device) som spiller inn.

LRAD sender ut en meget høy lyd, på rundt 160 dB, langt over den menneskelige smertegrensen. At det finnes LRAD-system om bord, gir også et signal til piratene om at det trolig er væpnede vakter om bord, noe som gjør at piratene kanskje velger seg et annet offer.

Trolig er det dermed volumet på Britneys musikk som skremmer piratene, og ikke selve musikken.

Antall angrep utenfor Somalia har steget i går etter en nedgang de siste årene.