Han blir ny Posten Bring-topp

Petter-Børre Furberg (56) er ansatt som ny konsernsjef i Posten Bring AS og overtar etter Tone Wille.

Publisert

Furberg kommer fra Telenor og har lang ledererfaring fra norsk, nordisk og internasjonal virksomhet, senest som leder av Telenor Asia.

Furberg startet i Telenor i 1998 og har hatt en rekke lederoppgaver blant annet som leder av Telenor Norge, Telenor Norden og nå senest leder av Telenors Asia-operasjoner.

- Imponerende resultater

Styreleder i Posten Bring AS, Anne Carine Tanum, er godt fornøyd med ansettelsen av Furberg og uttrykker dette i en pressemelding.

- Styret er svært glad for å ha ansatt Petter-Børre Furberg som konsernsjef i Posten Bring AS. Han har god og relevant bakgrunn fra et stort konsern hvor han har ledet store komplekse virksomheter både i Norge, Norden og internasjonalt, sier styreleder Anne Carine Tanum i Posten Bring AS, og legger til:

- Furberg er verdidrevet og kan vise til imponerende resultater i Telenor. Blant annet har han lykkes med vekst gjennom endring og utvikling. Han har bygget opp nye organisasjoner under krevende forhold og forstår hvordan teknologi kan brukes i utvikling av virksomhet og tjenester. Jeg vil også fremheve hans evne til å skape godt samarbeid og synergier mellom land og markeder – med fokus på kunder, bærekraft og utvikling av talenter, sier styrelederen.

- Etter 25 år i Telenor-systemet dukket muligheten for å gå helt til topps i et stort konsern opp. Jeg ønsker å prøve noe nytt og dette er en drømmejobb i mine øyne, sier Petter-Børre Furberg, som starter i konsernsjef-jobben 1. august.

- Posten Bring har kultur for endring og har imponert med sitt kundefokus, innovasjonskraft og som et av Norges ledende selskaper innen klima. Jeg gleder meg til å være med på endringsreisen videre og at vi lykkes i nye satsinger, sier Furberg.

Før Telenor-tiden jobbet Petter-Børre Furberg blant annet i Finansdepartementet, som komitesekretær for Finanskomiteen på Stortinget, og i DNB. I dag er han styremedlem i DNB ASA - et verv han vil opprettholde.

6.450.000 kroner i året

Furberg etterfølger Tone Wille som i oktober 2023 informerte styret om at hun ønsket å slutte etter syv år som konsernsjef og til sammen 17 år i Posten Bring. Wille står i stillingen frem til Furberg overtar.

Petter-Børre Furberg får lønn og betingelser som er helt tilsvarende dagens konsernsjef i Posten Bring. Dvs. årslønn på 6.450.000 kr og pensjon i henhold til Posten Brings standard pensjonsordning. I tillegg kommer bilordning. Det er ikke knyttet bonus til stillingen.

Powered by Labrador CMS