App for Worldtrucker

Volvo Trucks harlansert en app for sitt nettsamfunn Worldtrucker. Via appen, som er både for iPhone og Android, kan lastebilsjåfører knytte kontakter og dele erfaringer fra livet ute på veiene.

Publisert Sist oppdatert
 

En av de første som testet appen var Worldtrucker-medlem Lisa Kelly, lastebilsjåføren kjent fra TV-serien Ice Road Truckers.

Se reklamefilm for appen på Youtube

Worldtrucker-appen gjør det enklere for de ca. 20.000 medlemmene på Worldtrucker å utveksle erfaringer og kunnskaper med andre sjåfører – både lokalt og verden over. 

Sosialt verktøy for sjåfører

- Appen er både en forbedring av nettversjonen og et fantastisk sosialt verktøy for å fortelle og dele sine historier ute fra veien, både bilder og tips om gode stoppesteder langs veien eller hvor det er sikkert å parkere, sier Paula Kühnel, Online Communication Manager hos Volvo Trucks. 

Appen inneholder blant annet en GPS-basert funksjon som gjør det mulig for sjåførene å registrere sine ruter og vise dem på et kart for andre medlemmer.

Via TIPs – Trucker Interest Points – kan de sjekke inn, kommentere, rangere og legge opp bilder fra en spesifikk plass, for deretter å dele informasjonen med andre. Det finnes også en chatte-funksjon som hjelper sjåfører å komme i kontakt med andre sjåfører i nærheten.

Utviklet i samarbeid med sjåførene selv

Appen er integrert med nettstedet Worldtrucker på web og er blitt utviklet i direkte samarbeid med lastebilsjåfører via webundersøkelser på Worldtrucker og tilbakemeldinger fra sjåfører ute på veiene.

- Lastebilsjåførene er jo de som kan livet ute på veiene best, så derfor er appen utviklet av og for dem, sier Paula Kühnel.

Lisa Kelly bruker appen

Blant de første som fikk teste appen, var lastebilsjåføren Lisa Kelly, medlem av Worldtrucker og verdenskjent for sin deltagelse i den amerikanske TV-serien Ice Road Truckers og spin-off serien IRT: Deadliest Roads.

- Appen kommer til å være til stor hjelp ute på veien. Man kan få tips om hvor man kan spise, sove eller stoppe langs veien, sier Kelly.

Lisa har utmerket seg i sosiale medier og har mange følgere, samt venner, på Twitter, Facebook og Worldtrucker.

- Jeg vil gjerne holde kontakten med andre lastebilsjåfører. Vi har mye til felles og det er dette som er så kult med Worldtrucker-konseptet. Andre sjåfører forstår hva man går gjennom, sier hun.

Har Lisa Kelly noen tips om hvordan man kan bruke appen?

- Det er bare å involvere seg og bruke alle knappene. Det er en kjempefin måte å knytte kontakter.

Appen er gratis og kan lastes ned fra App Store og Google Play.