Tonerud Transport peker blant annet på sykmeldte administrative ansatte og store oppdragsmengder som årsak til at kjøre- og hviletider ikke ble overholdt.

Tonerud: - Ikke så alvorlig

Tonerud Transport AS tror at etterforskningen av blant annet 194 grove brudd på kjøre- og hviletidsreglene vil avdekke at forholdene ikke er så alvorlige som Statens vegvesen gir uttrykk for.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kom nyheten om at Tonerud Transport AS var politianmeldt for en rekke forhold, avdekket av Statens vegvesen i en foretakskontroll. Blant annet var én sjåfør dømt til fengselsstraff på 60 dager, for å blant annet ha brukt en annen manns sjåførkort.

- Dette er en svært alvorlig sak. Jeg er glad for at de fleste anmeldelsene så langt har ført til straffereaksjon hos politiet. Systematisk juks som dette må slås ned på, sa kontorsjef for Statens vegvesens utekontroll i Østfold, Øyvind Grotterød i en pressemelding.

Les saken: Tonerud Transport anmeldt – sjåfør dømt

Tonerud Transports telefoner var avslått da Moderne Transport prøvde å få en kommentar fra bedriften tidligere torsdag, men torsdag ettermiddag gir selskapet følgende kommentar til lastebil.no gjennom sin advokat Skjalg Røhne Halvorsen i Vectio DA:

– Tonerud Transport AS setter sin litt at politiets etterforskning av denne saken vil avdekke at forholdene som omtalt i pressemeldingen ikke er så alvorlige som Statens vegvesen gir uttrykk for. Kontrollen av selskapet kom på et tidspunkt da flere av bedriftens administrasjonspersonell med ansvar for kjøre- og hviletid var sykmeldt, samtidig som bedriften påtok seg mange oppdrag. Som følge av disse uheldige omstendighetene erkjenner Tonerud Transport AS at bedriften ikke i tilstrekkelig grad har klart følge opp og kontrollere kjøre – og hviletiden til de ansatte i kontrollperioden.

Tonerud Transport AS bemerker til slutt at bedriften er frifunnet for det Statens vegvesen angivelig mener er tidligere avdekket brudd på kjøre- og hviletid.

Powered by Labrador CMS