Slutt på skapproduksjon på Ulefoss

Fra årsskiftet er det over med en mangeårig skapproduksjon hos Istrail Ulefoss AS på Ulefoss. Det jobbes nå for å se om det finnes grunnlag for annen virksomhet.

Publisert Sist oppdatert

- Rammevilkårene for norsk påbyggervirksomhet er ikke blitt bedre, og det er blitt stadig vanskeligere å tjene penger på skapproduksjon, sier Anders Skipenes som er en av eierne og medlem av styret. - En bedrift kan ikke drive med underskudd. Vi følger regelverket vedrørende permisjoner og oppsigelser på en ryddig måte. Dette er ingen konkurs, men en styrt avvikling hvor vi ivaretar ansatte på best mulig måte. Og vi skal se om det finnes grunnlag for annen virksomhet på Ulefoss.

23 stillinger går bort på Ulefoss

Da det ble aktuelt med permitteringer før jul, hadde bedriften 23 fulltidsansatte. Etter det, har mange sluttet og fått seg andre jobber. Noen få vil kunne få sysselsetting på selskapets avdeling i Sandefjord.

En liten stab fortsetter på Ulefoss frem til årsskiftet med å ferdiggjøre ordre. Kundene blir altså ikke skadelidende ved nedleggelsen av skapproduksjonen. - Noen av de lengst ansatte har seks måneders oppsigelsestid, og da er vi uansett nesten fremme ved årsskiftet før vi kan avvikle, sier Lars Lindskog, daglig leder i Istrail Ulefoss AS.

Selskapet består

- Det er viktig å påpeke at Istrail Ulefoss AS som selskap består, fortsetter Lindskog. - Vi har to avdelinger i Norge, på Ulefoss og i Sandefjord. Det er Ulefoss-avdelingen som blir lagt ned, med mindre eiere og styret klarer å finne ny virksomhet. I Sandefjord har vi klargjøring og salg av produktene fra vår fabrikk i Polen, og denne virksomheten fortsetter uavhengig av det som skjer på Ulefoss. Det er kun skapproduksjonen som ikke er lønnsom lenger.

Polen ikke berørt

Istrail flyttet sin produksjon av dumperpåbygg og tilhengere til Polen tidlig på 2000-tallet. – Vi ser at det var en helt riktig strategisk beslutning, fortsetter Skipenes. - Fabrikken går godt og tjener penger. Mange av våre norske konkurrenter har siden da flyttet sin produksjon utenlands, men de fleste produserer hos frittstående underleverandører. Vi ser det som en stor fordel å ha vår egen fabrikk med norsk ledelse, avslutter skipenes.