MS Romatika har i ett drøyt år trafikkert mellom Kristiansand og Nederland/Tyskland. Det viste seg å ikke være noen gullgruve.

Slått konkurs

Holland Norway Lines er slått konkurs både i Norge og Nederland. 400 ansatte blir berørt.

Publisert

Holland Norway Lines startet i fjor opp med seilinger mellom Kristiansand og Eemshaven i Nederland med «MS Romantika». Skipet er et passasjerskip, men har også vært et godsalternativ for aktører som vil sende lastebiler eller hengere rett til Kontinentet.

Mandag denne uken meldte selskapet på sine hjemmesider at en domstol i Groningen har erklært selskapet konkurs, etter at selskapet i slutten av august søkt tingretten om konkursbeskyttelse og frivillige gjeldsforhandlinger.

Torsdag ble det norske selskapet Holland Norway Lines AS begjært konkurs ved Agder Tingrett etter oppbud.

De økonomiske problemene har ikke løst seg, og dermed var konkursen uunngåelig. Totalt blir rundt 400 ansatte i selskapet blir berørt av konkursen. 300 av personalet om bord, 46 i Nederland og 27 på land i Norge.

– Det er en ekstremt kjedelig situasjon for alle. Det er veldig sjeldent vinnere i konkurser. Et stort antall ansatte har jobbet hardt for å få dette opp og stå. Det er mye skuffelse blant de for at det ikke gikk. Det er også mye stolthet over at man har klart å bygge opp, forteller administrerende direktør i selskapet Morten Aggvin til E24.

Holland Norway Lines skulle opprinnelig seile mellom Kristiansand og Eemshaven, men fikk etterhvert problemer i den nederlandske havnen, og måtte flytte seilingene til Cushaven og Emden i Tyskland. Dette har bidratt til ekstra kostnader, avbestillinger og færre bookinger enn forventet.

Powered by Labrador CMS