Scania selger lastebiler med god resultat, faktisk rekord så langt i 2019 sammenlignet med tidligere år. Her er lastebilprodusentens V8 avbildet på Bauma 2019. Foto: Torbjørn EriksenBauma 2019. Foto: Torbjørn Eriksen

Scania har klampen i bånn

Lastebilprodusenten med rekordhøy omsetning så langt i 2019.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Scania økte sin nettoomsetning til rekordhøye 77,3 milliarder svenske kroner i første halvår 2019. Det er en økning på 17% sammenlignet med fjoråret.

Og pengene blir igjen i Södertälje, resultatet før skatt økte med formidable 36 prosent: 9444 millioner svenske kroner er tallet, og det er ifølge Scania-sjef Henrik Henriksson nytt toppnivå. Tilsvarende tall for samme periode i 2018 var 6950.

- Høyere salgs- og servicevolumer, fordelaktige valutaeffekter og en mer gunstig markedsmiks har bidratt positivt til resultatet. Samtidig har utfasingen av doble produktprogram forbedret kostnadsnivået i produksjonen, kommenterer Henriksson i en pressemelding.

«All time high» på verkstedet

IAA 2016 Scania-sjef Henrik Henriksson er fronøyd med lastebil-businessen. Her fra «Truck of the Year»-utdelingen i 2017.

Ifølge Scania-sjefen er etterspørselen på lastebiler i Europa er fortsatt god. Scania hevder å være markedsleder med 19,4% av alle registrerte lastebiler over 16 tonn.

Scania-kundenes lastebilflåter har fortsatt høy utnyttelsesgrad, og på hovedkontoret i Södertälje kan de glede seg over at også serviceinntektene i første halvår var gode; 14,3 milliarder SEK, en økning på 9% og samtidig «all time high».

Powered by Labrador CMS