TX Logistik nektes adgang

Svenske transportmyndigheter nekter TX Logistik å transportere gods på skinner.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken er at selskapet som transporterer gods mellom Norge, Sverige og Danmark har store svekkelser i sikkerhetsrutinene. Det er først og fremst sikkerheten rundt arbeidsrutiner og håndtering av gods som har sviktet.

Fra 5. oktober er det stopp. Gjenopprettelse av godstrafikken skjer ikke før TX Logistik bekrefter overfor svenske jernbanemyndigheter at de har et velfungerende sikkerhetssystem.

– Vi ser svært alvorlig på svikt i infrastrukturen som kan forårsake ulykker. Det bidrar også til usunn konkurranse, sier Anders Ullvén, seksjonssjef for jernbanevirksomheten i Transportstyrelsen.

Det er også registrert svikt i selskapets lasterutiner i Norge.

Den enes død…

For Green Cargos VD Jan Kilström slo inndragelsen av TX Logistiks virksomhet ned som en bombe, selv om han til tider mistenker aktører å gå på sikkerheten løs i sin iver etter å holde kostnadene nede.

– Jeg hadde ikke trodd at transportmyndighetene skulle gå så drastisk til verks som å dra inn en hel virksomhet, sier Green Cargo-sjefen. Imidlertid synes han det er rett og rimelig hvis sikkerhetsrutinene svikter slik at det går utover liv og helse.

Kilström legger ikke skjul på at avgjørelsen gir Green Cargo og andre aktører et bedre markedsgrunnlag.

- Vi må nå ta tak i vareflyten til TX Logistik og hjelpe kundene. Den enes død den annens brød, sier Green Cargo-sjefen.

Han understreker imidlertid at denne hendelsen er negativ for alle som slåss for at logistikk-kjøperne velger holdbare alternativ.

TX Logistik har 100 ansatte og omsetter årlig for ca. 300 millioner svenske kroner. Selskapet transporterer gods på skinner for nordiske selskap i Norge, Sverige og Danmark.

 

Powered by Labrador CMS