Administrerende direktør Søren Eriksen i Smart Retur presenterte det nye navnet under et seminar i Oslo denne uken.
Administrerende direktør Søren Eriksen i Smart Retur presenterte det nye navnet under et seminar i Oslo denne uken.

Waba blir Smart Retur

Med nytt navn, stor satsing på returlogistikk og en stor avtale i Sverige satser tidligere Waba Gruppen på solid vekst.

Publisert

Waba Gruppen startet som et norsk palleselskap i 2000, men ambisjonene har vokst utover enkel levering av paller. Nå skifter selskapet navn til Smart Retur i Norge, Sverige og Danmark. Navneendringen skal reflektere en strategi som inkluderer returhåndtering av alle typer emballasje, med gode digitale løsninger og effektiv infrastruktur - verdiskapende for alle.

- Vi opplever våre kunder, enten det er matvaregrossister, større kjeder eller industrien for øvrig, som dyktige til å få varene sine frem i riktig tid, i riktig hylle til rett pris på en imponerende måte. Hva så med emballasjen som står bak butikken? Forsiktig sagt har ikke dette helt tilsvarende fokus. Vi ønsker å rette fokuset inn mot dette og sammen med industrien bringe returhåndteringen opp til samme høye standard, forklarer administrerende direktør i selskapet Søren Eriksen.

Effektiv samlasting der korte transportveier til mottaksentre, gode digitale systemer som gir oversikt og kontroll, reduksjon av svinn og betydelig kostnadsbesparelser er hovedelementene.

Navneendringen ble gjort kjent under et seminar på Thon Hotell  Opera onsdag. 

- For oss er det en helt ny måte å tenke på i denne bransjen, sa Eriksen under seminaret.

Nytt lager

Wabas hengerpark er allerede omprofilert med det nye navnet.
Wabas hengerpark er allerede omprofilert med det nye navnet.

I begynnelsen av oktober flytter selskapet også inn i nye lokaler. Et nytt moderne 6.000 m2 lager med kontorer skreddersydd for SmartRetur står da klart på Fugleåsen i Ski kommune, bare et steinkast fra de gamle lokalene.

Der har Smart Retur investert i et moderne sorteringsanlegg, som er 50 meter langt med tilknyttede reparasjonsbenker. Det er også planer om nye lokasjoner i Trondheim i høst og i Bergen i løpet av neste år. 

Avtale med SRS

I Sverige har Smart Retur fått en avtale med Svenska Retursystem (SRS) om tillby en totalløsning der SRSs teknologiske plattform «SMART Pooling» kombineres med Smart Returs visjon om å bygge beste operative håndtering av returemballasje.

Han forteller at selskapet i dag har eksisterende lager i Gøteborg, Ørebro, Falkenberg og Helsingborg (fra oktober) samt ytterligere plan for lokasjoner rundt Stockholm, Malmø og Jønkøping.

- I sum representerer dette et taktskifte og en retningsforandring vi ønsker å reflektere gjennom navnebytte til Smart Retur. Til glede for oss - men mest våre kunder, sier Søren Eriksen.

Smart Retur er også til stede i Danmark, med lager i Randers og Padborg.