Fremtidens yrkessjåfører på Last Vegas. Festplassen på Nebbenes var fylt opp med trailere, busser, lastebiler og andre tunge kjøretøy.

Ingen tvil – lastebilen er hjertet

– Uten lastebilen stopper Norge – uten lærlingen stopper lastebilen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Uten lastebilen stopper Norge – uten lærlingen stopper lastebilen, understreket NLF-sjef Geir A. Mo da han entret scenen på Last Vegas-showet denne uken.

Uttalelsen er fra NLF-sjef Geir A. Mos entre på Last Vegas-showet denne uken.

– Uten lastebilen stopper Norge – uten lærlingen stopper lastebilen, understreket NLF-sjef Geir A. Mo da han entret scenen på Last Vegas-showet denne uken.

NLF-sjefen minnet også om at det hvert år frem til 2030 vil mangle 1000 yrkessjåfør for å mette etterspørselen.

Men det er ingen tvil. Lastebilen er hjertet i transport- og logistikkvirksomheten.

Opplæringskontoret for service og samferdsel kan slå seg på brystet etter nok et vellykket Last Vegas-arrangement på Nebbenes Kro Sørgående denne uken.

Øivind Aksberg, yrkessjåfør, musiker og veileder for lærlinger ved Opplæringskontoret.

Nebbenes er jo et begrep i transportbransjen, med både god plass til lastebiler og god mat.

Best everØivind Aksberg, yrkessjåfør, musiker og veileder for lærlinger ved Opplæringskontoret.

– Vårt beste noensinne, ifølge sjefen for arrangementet, Øivind Aksberg, yrkessjåfør, musiker og veileder for lærlinger ved Opplæringskontoret.

167 besøkende opplevde mye tøft, ikke minst mange kule folk å prate med.

– Festplassen på Nebbenes var fylt opp med trailere, busser, lastebiler og andre tunge kjøretøy. Vi fikk følelsen av å være på en større transportmesse, forteller Aksberg oss.

Last Vegas-sjef Øivind Aksberg i samtale med stortingsrepresentant Turid Kristensen (H), fra utdannings- og forskningskomiteen.

Han understreker at arrangementet skal vise at dette er en bra bransje.

– Vi tror også at det er med på å rekruttere flere, sier Aksberg som selv har fagbrev som yrkessjåfør.

– Både logistikk- og sjåførbransjen trenger flere folk. Men det er utvilsomt behovet for yrkessjåfører som er størst, sier Aksberg som etterlyser flere utdanningsplasser.

Han har noen gode råd til de som sitter på gjerdet og vurderer lastebilyrket:

- Yrkessjåfører får alltid jobb. Vi kan nærmest garantere jobb til den som utdanner seg i den retningen.

Og vi kan slå fast at dette ikke er et yrke med lav status, og lastebilsjåfør er heller ikke en godt voksen kar med litt for mye mage og stram kroppslukt. Derimot finnes det mange sider av dette yrket som ungdom og andre bør fascineres av.

Bjørn Christopher Nordnes er som tredje generasjons yrkessjåfør på full fart inn i transport- og logistikkbransjen. På Last Vegas fikk han fagbrevet.

Last Vegas er en happening for lærlinger, Vg2-elever og lærebedrifter i Oslo og Viken, men også en hyllest til de som fører lastebilnæringens yrkesstolthet videre.

Tilstede var også stortingsrepresentant Turid Kristensen (H), fra utdannings- og forskningskomiteen.

Last Vegas-sjef Øivind Aksberg i samtale med stortingsrepresentant Turid Kristensen (H), fra utdannings- og forskningskomiteen.

Hun har innsett Opplæringskontorets rolle og jobber aktivt for å rekruttere dyktige fagarbeidere i årene som kommer og i fremtiden, spesielt innen transportbransjen.

- Med flere læreplasser får flere elever muligheten til å fullføre utdanningen sin og komme seg inn i arbeidslivet, understreker Kristensen.

Fikk fagbrevetBjørn Christopher Nordnes er som tredje generasjons yrkessjåfør på full fart inn i transport- og logistikkbransjen. På Last Vegas fikk han fagbrevet.

Bjørn Christopher Nordnes er som tredje generasjons yrkessjåfør på full fart inn i transport- og logistikkbransjen.

Bertel O. Steen stilte med en to-etasjes showtrailer.

Nordnes som også er trommeslager i Alna Brothers, et band som utelukkende består personer fra transport- og logistikkbransjen, bidro til både rock og ungdommelig transport-stolthet fra scenen.

Fra den samme scenen fikk han også overrakt sitt fagbrev som yrkessjåfør. Og det med karakteren meget godt bestått.

Nordnes som har likt lastebilturer i Nordnes Transport siden han var en neve stor, etterfølger sin onkel, far og bestefar i valg av yrke.

Fagopplæring innen transport og logistikk er et dagligdags hovedtema for denne gjengen. Men mandag 22. juni var dette krydret med fest og god stemning, rock og ungdommelig transport-stolthet.

Nebbenes Kro grillet burgere og pølser av høy kvalitet. Det var live-musikk med bl.a. "Alna Brothers" og det nyetablerte lærling-bandet fra Posten; «The Mailers».

Opplæringskontoret spanderte maten, Yrkestrafikkforbundet serverte kaffe og ASKO Norge sponset brus og mineralvann.

Bertel O. Steen stilte med en to-etasjes showtrailer.

En heftig scene var på plass, et samarbeid mellom Bertel O. Steen og Lørenskog distribusjon og lager som stilte med en to-etasjes showtrailer.

Powered by Labrador CMS