Nåværende Sverige-sjef i PostNord, Annemarie Gardshol, tar over som fungerende konsernsjef fra og med tirsdag 9. april.
Nåværende Sverige-sjef i PostNord, Annemarie Gardshol, tar over som fungerende konsernsjef fra og med tirsdag 9. april.

Gardshol ny fungerende konsernsjef i PostNord

«Den nye fasen av utfordringer som PostNord står overfor, gjør at det er på tide med et nytt lederskap», melder PostNord.

Publisert

Det betyr at Håkan Ericsson går av som PostNord-topp.

- Jeg er stolt over å ha ledet et omfattende endringsarbeid sammen med alle medarbeiderne i PostNord de siste drøyt fem årene. Grunnlaget for neste fase i dette arbeidet er på plass, og det er nå riktig tidspunkt for å overlate roret til et nytt lederskap, sier avtroppende konsernsjef Håkan Ericsson.

- Som en konsekvens av akselererende markedsendringer må takten i PostNords omstillingsarbeid økes ytterligere. Samtidig er det behov for økt fokus på kjernevirksomheten i hvert enkelt land, det er avgjørende for å kunne møte kundenes behov og muliggjøre langsiktig lønnsomhet. Styret og Håkan Ericsson har derfor i fellesskap kommet frem til at det er på tide med et nytt lederskap i PostNord, sier Christian Jansson, styreformann i PostNord i en pressemelding.

Styret har utnevnt Annemarie Gardshol til fungerende konsernsjef for PostNord. Hun kommer fra stillingen som Sverige-sjef i selskapet. Samtidig starter jakten på en permanent ny konsernsjef umiddelbart. 

Med sin bakgrunn i PostNord er Gardshol godt kjent med kjernevirksomheten og de utfordringene som selskapet står overfor. Hun kommer til å beholde sin nåværende stilling som administrerende direktør for PostNord Sverige.

 - Den nye ledelsen vil i samarbeid med styret raskt utarbeide en plan for å gjennomføre de nødvendige omstillingene. Vår ambisjon er å fortsette å styrke vår ledende posisjon i Norden, sier Gardshol.

Ut over dette vil ledelsesgruppen bli ytterligere fornyet med en fungerende CFO, Lena Larsson (nåværende Head of Group Business Control), i og med at nåværende CFO Gunilla Berg også forlater organisasjonen.

 - Gunilla Berg har gjort en viktig innsats for PostNord i en for selskapet kritisk periode, og selskapet vil gjerne takke henne for denne gode innsatsen, sier Christian Jansson, styreformann i PostNord.

Styret innleder nå en bred rekrutteringsprosess med det som mål å ha en ny permanent konsernsjef og CFO på plass senest rundt årsskiftet.