Fyrverkeriet Andreassen

Sjefsøkonom i Swedbank, Harald Magnus Andreassen, varslet nye tider for norsk næringsliv på PostNords Futurumkonferanse nylig.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge sjefsøkonomen har ikke Norge lenger flaks, og det er nesten ingen vekst i fastlands-økonomien.

- Todelingen av økonomien går i revers. Oljerelatert næringsliv sliter tungt, mens tidenes fall i kronekursen, rekordlave renter og rikelig tilgang på arbeidskraft, også kvalifisert, gir nye muligheter for andre, sa Andreassen som også understreket at de regionale forskjellene har blitt uvanlig store.

- Husholdningenes inntekter stiger langt saktere enn tidligere, arbeidsinnvandringen har bråbremset og detaljhandelen småsliter.

Topper rangeringene

Med Andreassen på podiet blir ikke samfunnsøkonomi kjedelig. Foruten å reise rundt og holde foredrag figurerer han ofte i landets finansaviser hvor han formidler hva som skjer i økonomien og hva det betyr for markeder som renter, valuta, aksjer, bolig og annen eiendom, og ikke minst hva vi skal gjøre med pengene våre.

Andreassen har i en årrekke vært blant landets ledende samfunnsøkonomer og mest brukte kommentatorer. Han er kjent som en populær foredragsholder som skaper god stemning og latter i salen. Han har toppet rangeringene av sjefsøkonomer/makroøkonomer i finansbransjen i Norge i mange år.