Lars Smith tar PostNord-ballen

Lars Smith (49) går fra stillingen som markedssjef i Vålerenga Fotball til lederrolle i PostNord og logistikkselskapets ferske fotball-liga.

Publisert Sist oppdatert

Smith overtar stafettpinnen etter Guttorm Sand 1. mai. Ansettelsen ble markert under PostNords Futurum-konferanse denne uken. Sand som har ledet Futurum i 12 år og hatt lederroller i Tollpost og PostNord i over 30 år, finner tiden inne til å overlate ansvaret til yngre krefter.

Smith er ansatt til å lede selskapets strategiske kundeprogram.

– PostNord har imidlertid vært styggheldig med å få inn en kar med både tyngde og erfaring innen nettverk- og relasjonsbygging. Både PostNord og Futurum kan opprettholde et høyt faglig innhold med Smith i lederroller, sier Sand.

Fra Vålerenga-systemet

Smith har ikke bare bred erfaring fra internasjonal spedisjon og transport i over 20 år. Han har også hatt sponsoransvar i flere fotballklubber.

Smith har vært i Vålerenga-systemet siden 2012 og ble ansatt som markedssjef i februar 2015. Mesteparten av tiden har har han brukt til å skaffe sponsormidler og selge produktet Vålerenga Fotball.

Smith har innsett at det store flertallet av dem som bruker penger på å sponse idrett vil ha valuta for pengene.

– Derfor handler det om stadig å tenke nytt. Gjerne litt utenfor boksen, sier Smith.

Solid nettverk

Futurums arrangement på Kiel-båten Color Magic 24. – 26. april viste seg nok engang som en solid nettverkssamling med søkelys på utviklingen av morgendagens transport- og logistikkløsninger, som i alle år siden PostNords Futurum ble etablert som eget nettverk for strategiske kunder 16. april 2004.

Her samles gode krefter for å utvikle nye og mer konkurransekraftige løsninger. Ideer blir utvekslet, nye tanker fødes og erfaringer blir drøftet.

Adm. direktør og konsernsjef Håkan Ericsson i PostNord delte positive tanker om selskapets fremtidsvyer. Det samme gjorde adm. direktør Robin Olsen i PostNord AS. Foruten å sitte i PostNords konsernledelse har Olsen overordnet ansvar for selskapet både i Norge og Finland.

 

Mr. Futurum, Guttorm Sand (t.v.) overlater ansvaret til Lars Smith.