Bygger Norges høyeste fryselager

Unil skal få nytt fryselager. Og det blir rekordhøyt.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Peab skal bygge et 34 meter høyt fryselager pluss nytt tørrvarelager for Våler distribusjonslager AS. Kontraktssummen på arbeidet er 125 millioner kroner eks. mva. og omfatter påbygg og utvidelse av Unils eksisterende importlager i Våler.

Unil AS er ansvarlig for utvikling, innkjøp og markedsføring av produkter under NorgesGruppens egne merker, og har en portefølje på over 2500 produkter.

– Vi er veldig fornøyde med å få dette oppdraget. Det skal bli spennende å komme i gang med byggeprosessen, og vi skal levere både god HMS og solid kvalitet i prosjektet. Det er også spennende å få bygge det som blir Norges høyeste fryselager, sier distriktssjef Jon Julsen i Peab distrikt Østfold.

Norges høyeste fryselager blir helautomatisert, og skal fylles med høyteknologisk utstyr fra Swisslog. Totalt skal Peab bygge ca. 11.000 nye kvadratmeter i tilknytning til eksisterende lagerlokaler, som ligger på et nyetablert industriområde i Våler kommune i Østfold. Prosjektet startet nå i oktober, og de nye lagerlokalene skal overleveres i desember 2015.

– Vi er godt i gang med prosjektering. Brakkeriggen er på plass og vi har startet innkjøp til prosjektet, forteller Peabs prosjektleder Erik Brekke.

Powered by Labrador CMS