H og Frp vil droppe post på lørdag

Høyre og Fremskrittspartiet går inn for å delprivatisere Posten, og å legge ned postombæringen på lørdager.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingjerd Schou (H) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget viser til at Posten selv har foreslått å kutte ut ombæringen fra seks til fem dager i uken.

Posten ønsker imidlertid å beholde distribusjon av aviser og tidsskrifter også på lørdager.

– Jeg har sett undersøkelser som viser at postombæring den sjette dagen er viktig, men da er det veldig ofte knyttet til at man ønsker å få lokalavisen, sier Schou til Nationen.

Høyre og Frp ønsker også å innføre det omstridte postdirektivet, i tillegg til å fjerne Postens enerett på å formidle brevpost under 50 gram.

-Posten har vært kreative når det gjelder å finne løsninger for levering av post under 50 gram. Så å gjøre det lille monopolet som henger igjen for post under 50 gram til et skrekkscenario, blir helt feil. Posten ønsker selv å fjerne eneretten, sier Bård Hoksrud, samferdselspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet.

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) mener derimot at Høyres og Frps forslag vil føre til et svakere tjenestetilbud fra Posten og at særlig distriktene blir rammet.

- Jeg synes det er en merkelig måte å modernisere Posten på, for i praksis vil det føre til et rent kutt i tjenestetilbudet. Det er et stort skritt å gå fra å være hundre prosent statseid til å være børsnotert. Posten vil bli totalt distansert fra offentlig styring. I tillegg vil lørdagsombæringen av aviser bli veldig sårbar hvis man fjerner ombæringen av brev og pakker. Det er et faktum at folk i distriktene er mest opptatt av lørdagspost, og det er de som rammes først dersom den fjernes, sier hun.

 

Powered by Labrador CMS