Ønsker billigere nattkjøring

Frps Åse Michaelsen ber partikollega og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vurdere billigere bompengesatser for tungbiler nattestid.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund sier at han har sans for politikere som kommer med gulrot i stedet for pisk.

God idé

– Det er bedre å kjøre billig på natta enn å skru opp bomsatsene ytterligere i andre perioder på døgnet, sier Mo og understreker at en slik ordning ikke må føre til straff for dem som er nødt til å kjøre om dagen.

Færre ulykker

Michaelsen, som er medlem i Stortingets transportkomité, mener lavere avgifter vil gi både færre ulykker og mindre kø.

– Natteløsningen kan minske køene, forhindre møteulykker og gi mindre miljøbelastning i de mest trafikktette periodene på dagen, sier Michaelsen til Dagbladet.

Redusert betaling

I et brev til partikollega og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen spør hun om statsråden vil vurdere en ordning der tungbiler betaler reduserte bompengesatser på nattetid. Hun mener E39 mellom Kristiansand og Stavanger er en strekning der nattkjøring vil ha stor effekt.– Et spennende forslag som vi vil se nærmere på, sier statssekretær og partikollega Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet.

Powered by Labrador CMS