Forsvaret valgte Manitou

VØYENENGA (AT.no) De første Manitou-maskinene er overlevert til Forsvaret som har skrevet rammeavtale med Normann Olsen Maskin AS.

Publisert Sist oppdatert

Tre Manitou MRT 2150 Privilege+, malt i militærgrønn og sandfarge, ble overlevert Forsvaret fredag 25. april. De rundtomsvingende teleskoptruckene har 21 meter rekkevidde og fem tonns løftekapasitet. For noen måneder siden leverte Normann Olsen Maskin i tillegg en «tradisjonell» teleskoptruck (ikke svingkrans), MTL 625, til Forsvaret og en Manitou MT 1440 er i bestilling.

- Vi er stolte av å bli valgt som leverandør til Forsvaret, sier adm. direktør Per Arvid Hennum til AT.no.

Rammeavtalen går over to år, og innebærer at maskiner som Normann Olsen Maskin har stående på tomta skal kunne klargjøres for Forsvaret i løpet av 4-6 uker. Om maskinen må produseres først, vil det selvfølgelig gå lengre tid.

Forsvarsavtalen har vært en relativt lang prosess. Forsvaret gikk ut med forespørsel i mai/juni i fjor, og frist for å levere tilbud ble satt til etter sommerferien. Deretter gikk det ytterligere noen måneder før avtalen ble signert like før jul. Partene har imidlertid ikke gått ut med nyheten får nå.

I utgangspunktet er maskinene standard Manitou-maskiner, men det er gjort enkelte tilpasninger for bruken til Forsvaret. Dette går for eksempel på flere sikringspunkter for transport med fly, filterløsninger som passer inn i ekstremt støvete forhold (oljebadsfilter), lakkert i militære farger og opplæring av militært personell på fører- og mekanikernivå. Forsvaret har også skrevet full serviceavtale med Normann Olsen Maskin AS, samt garantiordninger for deleleveranser.