50 år i Transit

Varebilikonet fyller 50 år. Iløpet av 2015 blir Ford Transit nummer ni millioner bygget.

Publisert Sist oppdatert

9. august 1965 trillet den aller første Ford Transit ut av fabrikken i Langley i England. Siden da er nesten åtte millioner eksemplarer av Transit produsert, og har vokst fra én modell til en storfamilie av nyttekjøretøy.

Parkert etter hverandre vil 50-års Transit-produksjon danne en ubrutt rekke rundt jorda, og gjennomsnittlig er det solgt en ny Transit hvert 180 sekund gjennom modellens levetid.

Fire nye modeller

Den nyeste utvidelsen av Transit-familien består av fire helt nye modeller – 2-tonns Transit, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier – som har sikret Ford posisjonen som den mest populære produsenten av nyttekjøretøy i Europa i 1. kvartal 2015, og med en salgsvekst på hele 42 % sammenlignet med foregående år.

- Ford Transit spiller en betydelig rolle for millioner av kunder, sier Barb Samardzich, Chief Operating Officer, Ford of Europe.

- Fra å få arbeidere frem til et anleggsområde til å levere viktige pakker eller frakte en pasient til sykehus - stoler folk over hele verden på at Ford Transit kan få jobben gjort.

Ni millioner biler

Voksende popularitet førte til at Transit-produksjonen akselererte, fra den første millionen i 1976 til en ny million ble lagt til i 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 og 2013. Etterspørselen etter den mindre Transit Connect – med over en million enheter solgt – og den nye kompaktmodellen Transit Courier, vil bidra til at Transit nr. 9 millioner blir bygget i løpet av 2015.

Transit har også tilbudt kundene sine en lang liste av teknologiske innovasjoner for nyttekjøretøy som har økt ytelsene, komforten og sikkerheten; fra lasteromsdører på sidene, radialdekk og halogenlykter til direkteinnsprøytede dieselmotorer, sikkerhetslåser og blokkeringsfrie bremser som standard. De nyeste Transit-modellene tilbyr nyheter som Adaptiv Cruisekontroll, Active City Stop og filskiftevarsling.

- Fords Transit-familie fortsetter å komme med ny teknologi som hjelper kundene til å frakte mer last, redusere driftskostnadene og nå trygt frem til bestemmelsesstedet, sier Samardzich.

- Lys fremtid

Suksessen med Transit har ført til at produksjonen er utvidet til Kina, og i 2014 ble den første Transit-modellen produsert i Nord-Amerika. Resultatet er at Transit i dag selges på 118 markeder i seks verdensdeler.

- Ford Transit har en stolt arv og en enda lysere fremtid, sier Samardzich.

- Når vi passerer denne utrolige 50 års milepælen, ser vi frem til å tilby et enda bredere og mer tilpasset nyttekjøretøyprogram for våre kunder, avslutter Samardzich.

Powered by Labrador CMS