Anmelder egen sjåfør etter denne forbikjøringen

Vil statuere et eksempel for andre ansatte. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Denne forbikjøringen skjedde i går, tirsdag 8. oktober, ved Skurve Nord etter Ålgård i Rogaland. Nortemp Transport AS anmelder sin egen sjåfør for å «signalisere til resten av de ansatte at farlige forbikjøringer ikke skal skje».

Se videoen nederst på siden.

Det er liten tvil om at sjåføren på filmen kjører for Nortemp. I dag har ledergruppen holdt krisemøte. Resultatet er at bedriften anmelden sin egen sjåfør.

- Vi har forklart sjåføren at vi må reagere når det kommer en video hvor det ser ut som han tar en alvorlig forbikjøring. Videoen går rundt på Facebook. Nå var det han som var sjåføren, den uheldige. Vi reagerer slik for å signalisere til resten av de ansatte at farlige forbikjøringer ikke skal skje, sier daglig leder Atle Lunde i Nortemp Transport til Aftenbladet.

Lunde opplyser til avisen at sjåføren synes det er trist å bli anmeldt av egen arbeidsgiver, da han ikke oppfattet situasjonen som farlig.

- Det ser ut som bilen i motsatt kjørefelt kommer voldsomt nært. Sjåføren mener det ser dramatisk ut på filmen, men han følte selv aldri at det var en farlig situasjon, sier Lunde.

Her kan du lese intervju med de to sjåførene - som har svært ulike versjoner av det som skjedde.