Norges sørligste biogass

Gasum har åpnet fyllestasjon i Kristiansand. 

Publisert Sist oppdatert

Åpningen markerer en betydelig utvidelse av selskapets infrastruktur for flytende biogass (LBG) i Norge. Gasum har samarbeidet med Mjåvann Invest om den nye fyllestasjonen. Stasjonen tilbyr både komprimert og flytende biogass. Den er åpen for både kommersielle distributører og private aktører.

Stasjonen i Kristiansand er Gasums sjette LBG-fyllestasjon i Norge. Den er strategisk plassert for å betjene regionens logistikkselskaper, og den legger til rette for langtransport mellom Oslo og Kristiansand. Videre planlegger Gasum å bygge flere fyllestasjoner i 2024, en av de vil være i Sandnes i nærheten av Stavanger, som blir det første steget mot å koble sammen korridoren langs E39 fra Kristiansand til Ålesund, opplyser Gasum i en pressemelding.

– Vi på Mjåvann Industriområde er svært glade og stolte for at Gasum har etablert denne nye fyllestasjonen ved anlegget vårt i Mjåvann. Tilbudet om biogass gjør området mer attraktivt for alle som har en form for logistikkbehov. Det grønne skiftet i transportsektoren går for fullt, så denne fyllestasjonen er positiv for hele Sør-Norge, sier Andre Kjetså, daglig leder i Mjåvann Industripark AS.

Det lokale logistikkselskapet Veøy, med avdelingsleder Vemund Hansen, har investert i biogasslastebiler og var pilotkunde allerede fra testfyllingsperioden.

– Vi er veldig fornøyde med at Gasum har etablert en fyllestasjon for biogass på Mjåvann. Det betyr at vi kan erstatte diesel med biogass for å redusere CO₂-utslippene våre, sier Hansen.

– Vi er glade for å kunne imøtekomme den voksende interessen for biogass, ved å utvide fyllestasjonsnettverket til Kristiansand. Denne utvidelsen er et viktig steg i utviklingen av infrastrukturen for biogass, og målet er å muliggjøre transport med biogassdrevne lastebiler over hele Sør-Norge innen utgangen av 2025. Utvidelsen av det nordiske nettverket av gassfyllestasjoner er ikke bare bra for miljøet – det gir også logistikkselskapene muligheter til å redusere utslippene betydelig, sier Jogeir Munkeby, Gasums salgssjef for trafikk i Norge.

Gassfyllestasjonen ligger på adressen Mjåvannsvegen 216, 4628 Kristiansand S.

Powered by Labrador CMS